27 učenika manje upisano u prve razrede osnovnih škola

1 min. za čitanje

prvaciciNa prvom upisnom roku prvačića u Osnovne škole na području općine Lukavac koji je počeo u aprilu upisano je ukupno 324 prvačića, i to 168 dječaka i 156 djevojčica.

U Osnovnik školama Puračić i Donošnica upisano je po 3 učenika više dok u Osnovnoj školi Poljice 9 učenika više nego prošle godine. Najveći pad broja učenika je u  Osnovnoj školi Lukavac Mjesto (-15), Gnojnica (-14), Lukavac Grad (-11) u i Turiji dva učenika manje. Jedino je u Osnovnoj školi Prokosovići ostao isti broj učenika kao i prošle godine.

Drugi upisni rok održaće se u drugoj polovici mjeseca augusta, a od škole do škole zavisi koji će datum odabrati za prijem mališana.

Ono što je već sada jasno jeste da će priliv đaka biti manji u odnosu na ranije godine, a vjerovatno veći u odnosu na godine koje nam slijede, ako se standard života i uvjeti za formiranje porodice ne poprave.

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

 

 

 

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sta je tu cudno,nema veze,manje ce bit posla za ucitelje.Nek ima pive i meze.

Bit će u budućnosti sve manje, a i ono što se rodi željet će otići odavde. Nasjeo je narod na ratnohuškačke ideje i izginuo, a sad će se i na ovaj način umanjit. I opet čekajte da neko drugi dođe i da riješi naše probleme. Sretno.