fbpx

12. Lukavački sajam turizma najuspješniji do sada, potpisan Sporazum o bratimljenju Lukavca i Ulcinja

1 min. za čitanje

Osim izložbenog dijela na prostoru sajmišta kontinuirano su se dešavali prateći sadržaji koji su gostima upotpunili boravak u ovom gradu. To je, kako su organizatori potvrdili, ujedno bila prilika da se zahvale i Lukavčanima koji su se i ove godine pokazali kao izvrsni domaćini.

Na Festivalu hrane i pića prezentovano je bogatstvo tradicionalne kuhinje svih krajeva BiH, mladi su se odlično zabavili na koncertu grupe S.A.R.S., medijski djelatnici družili su se i kuhali tokom Novinarske kotlićijade, stručne teme razmatrane su pod zajedničkim nazivom „Baština i tradicija u razvoju turizma“, a upriličeno je i više radionica i tematskih susreta.

12. Lukavački sajam turizma bio je prilika i za popisivanje Sporazum o pobratimljenju između Lukavca i Ulcinja. Tokom svečane večere potpisali su ga Dževad Mujkić, načelnik Općine Lukavac i Fuad Hadžibeti, predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj.

Tom prilikom potvrdili su da je to rezultat dugogodišnje saradnje i planova za njeno produbljivanje na svim poljima u narednom periodu.

Svi posjetioci učestvovali su u nagradnoj igri, a glavna nagrada bio je LCD TV. Tokom svečanog zatvaranja izvučen je tiket sa brojem 00781. Sretnoj dobitnici Marici Janjić nagradu je uručio predstavnik kompanije Imel.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dobro se nisu bratimili sa Meljinama, s obzirom na Sodino odmaraliste koje je preadaptirano u privatni hotel. Da li je iko ikada pokrenuo neki upit o tome?