fbpx

Lukavac: Učenik pretučen u školskom dvorištu, roditelji prijete tužbom

3 min. za čitanje

Incident se desio u dvorištu OŠ “Lukavac Grad”, a pripadnici PU Lukavac su obavješteni o slučaju:

Dana, 07.12.2016.godine u 9,45 sati PS Lukavac je obaviještena od strane radnika fizičkog obezbjeđenja u Osnovnoj školi Lukavac Grad u Lukavcu da su dva učenika prvog razreda srednje škole fizički napala 13-godišnjeg učenika OŠ Lukavac Grad. Na lice mjesta izašla je patrola PS Lukavac, koja je potvrdila navode prijave. 13-godišnjak je upućen u Dom zdravlja Lukavac gdje se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac za maloljetnike, dok službenici OKP PS Lukavac nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju ovog događaja. Izajavili su za Lukavački info portal SodaLIVE.ba iz MUP-a TK.

Roditelji pretučenog učenika najavili su da će pokrenuti tužbu protiv OŠ Lukavac Grad:

Moj sin je na velikom odmoru napadnut od strane dva učenika srednje škole. Nakon što su se udaljili, on je sa povredama glave čekao policiju i nakon uzimanja podataka, privatnim autom pedagoga škole oko 10:30 sati dovezen u Dom zdravlja. Pokrenut ću tužbu protiv škole jer nisu pravovremeno reagovali u ovom slučaju, jer za očekivati je da odma jave roditeljima ili pozovu službu hitne pomoći. Oni to nisu uradili, već su mog sina sa povredama glave držali u školi da sačeka policiju a tek kasnije privatnim automobilom prevezli u Dom zdravlja. Nakon što su stigli, hitno je upućen na rendgen i specijalisti za očne bolesti. Ovo nije prvi slučaj premlaćivanja u ovoj školi i vrijeme je da se neke stvari promijene, izjavio je za naš portal Nedim Burgić, roditelj povrijeđenog dječaka koji nam je ustupio kopiju medicinske dokumentacije o obavljenim pregledima dječaka te nastavio:

– Ja ću pokrenuti tužbu protiv škole i roditelja dječaka koji su napali moje dijete i pozvati sve roditelje da prestanu plaćati privatnog zaštitara u školi dok se stvari ne promijene. Zaista nemam vremena da se bavim ovim stvarima, ali mislim da će samo tužba promijeniti stvari na bolje sve djece. Izjavio je Burgić.

Pokušali smo kontaktirati direktoricu Almu Avdić, kojoj smo uputili zvanični upit i molbu za saopštenje, ali ostali bez odgovora. Osim odgovora, u našu redakciju na neslužbeni razgovor je došao pripadnik fizičkog obezbjeđenja OŠ Lukavac Grad, što je bio znak da je gospođa Avdić dobila email na koji nije željela da se oglasi.

Podijeli ovaj članak
68 komentara
Subscribe
Notify of
68 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Uz duzno postovanje prema roditelju i djetetu, tuce su se uvijek desavale i zelim mu brz oporavak. Sramota je za skolu nestrucnost imenovane direktorice i obezbjedenja koji ne zna uopste sta treba da radi… Iz moralnih i svih drugih razloga (dokazala se kroz minule godine da ne umije) treba da odstupi i prestane obnasati funkciju direktorice jer nije sposobna za to…
Siguran sam da ce do Vas doci ovaj moj komentar direktorice 😉
Srdacan pozdrav

Pic*e jedne idu 2 na 1, ako su toliki “frajeri” zasto se ne biju 1 na 1.?

Pa nije samo tužba protiv škole već protiv dva *** došli dijete da uderaju , jedan da ih ufati upišali bi se od straha obojica.

Ni Lukavac nije izbjegao sudbine globalnog sela, samo što je zbog propasti društva i svekolike  bijede pošast agresije dodatno generirana.
Ponavljam,svako dijete ili mlada osoba, je “tabula rasa”, neispisana ploča, na kojoj društvo odraslih piše svojim rukopisom. Žrtve su uvjek bile posljedica. ili, preciznije rečeno,  kolateralna šteta.

Pijetet prema žrtvi je u ovom slučaju nezaobilazan. I treba ga iskazati.
Kada netko nekome skoro oduzme vid, onda bližnji reagiraju ne analitički,nego refleksno  zaštitnički i razumljivo.Danas je skromnost, moralnost životni hendikep.Dok su agresivnost, nemoral -preporuka.
Pravda ne vida vid,ali ga nepravda potpuno osljepljuje.

Ukoliko se uplacuje osiguranje u skoli 2-5KM/god roditelji uz prilozenu dokumentaciju od ljekara mogu vratiti financijska sredstva.

Je li stvarno mislis da je ovde roditeljima cilj naplata finansijskih sredstva? A naplata se moze izvrsiti bez obzira kakva je povreda i gdje se desila ako je uplaceno osiguranje.

Ma nema kod nas na daleko ni zakona ni vlasi ma nista ni za punoljetnike ni maloljetnike treba uzet znaci stvar u svoje ruke ne ni to netreba da se radi treba ih strpati u domu jer roditelji nisu uspjeli da ih vaspitaju i sad oni treba da unistavaju i drugu djecu treba njima zakon kao u evropu mala kreskica dom za maloljetnike odma i kaznica na licu mjesta za kasnjenje u skoli a kamoli takve stvar uzas!!

Dva srednjoskolca nemaju sta traziti u dvoristu OS.I naravno da treba tuziti roditelje te djece,a ti roditelji ako su iole roditelji kao sto su bili prije trebaju dobro namlatiti svoju djecu za ono sto su ucinili nesretnom djecaku.Ja se sjecam prije ako si nesto debelo zabrljo,ne treba mi veca kazna,nego starci kad me nalupaju.Eh,toga vise nema nazalost,i zato odhranjuju olose i divljake.A tuzba prema skoli je posebna prica.Arogantna direktorica,stranacki podobna,nazalost i ne vidi sumu od drveta.Obavezno izdignuti slucaj na visi nivo,jednom da se raskrinkaju svi nesposobni,i da zato odgovaraju.Ostaviti dijete sat vremena sa povredom glave je KATASTROFA! Doktori su ga odmah uputili na pretrage,jer je “glava u pitanju”,a oni se napravili kompetentni i vjerovatno utvrdjivali dijagnozu u medjuvremenu.Nisu imali sluha za stres,povrede,itd.,i zato ih treba tuziti.Puna podrska roditeljima,a malom brz oporavak i sve najbolje.

Ovako se desilo mom bratu uceniku srednje masinske skole lukavac dje je pretucen od vise ucenika dana07.11.2016g djesu ga ostavili u besvjesnom stanju te je po prijavi prebacen na ukc tuzla sa teskim povredama glave a samo treba privatnim tuzbama osvetit se banditima i njihovim roditeljima stosam ija uz potrebne ljekarske preglede i ozljedni list pa gospoda babe mame nek debelo plate

dodji frajeru udari starije od sebe, imas evo razred u masinskoj pa bujrum

Podrska roditelima jer cuvar sluzi da pazi na direktoricu i ostale koji sjede po zbornici. Molilim gospodina studenta da politicke izjave zadrzi za sebe ili da razmisli kako nasa djeca dodju do skole (napadi pasa lutalica, divljaci sa autima i motorima) kad to rijesi onda politika da mi pohvalimo kako je dobro. Jos jednom podrska roditeljima!

Hugo, pozdravi hugolinu hehehe
Kakve politicke izjave spominjes? Esi mi dobar? Nigdje ja politiku nisam spomenuo.
Lijep pozdrav 

Djeca su vaspitana u skladu sa opšteprihvaćenim normama u našem društvu. Bahatost, agresivnost, netolerantnost,rejšavanje problema tučom i prikazivanja sebe kao zaj..ne osobe. To je neka vrsta inicijacije
i oni se samo pripremaju da zauzmu svoje mjesto u društvu prema navedenim normama. Tako će biti poštovani,
sklanjaće im se sa puta i doći će na dobar glas. Danas ako nisi kabadahija i ako ne gaziš preko leševa smatraju
te mlakonjom i pežorativno ženskim polnim organom. Tako da je sa djecom sve u najboljem redu,savršeno se
uklapaju.

Ko smo mi da se ona nama obraća. Djeca su tu zbog nje a ne ona zbog djece,

žalosna je država u kojoj je Almica *** nekakva samoprozvana direktorica

Javno porucujem da bih u slucaju da neko istuce u dvoristu skole i u samoj skoli moje dijete, dosao u skolu I nalupao tog tzv. radnika obezbjedjenja jer bih ga smatrao direktno odgvornim, a onda bih isao dalje. Plata se moze uzeti a kad je treba zaraditi onda nema pravo da se mijesa jel? Koje su mu kvalifikacije? Pa sta radi po cijeli dan jel predaje u skoli nesto? Za svaki posao treba neko znanje, on sluzi vise ko portir tamo.Sto se ostalih tice, u toj skoli vec odavno sto-sta ne stima, ali moracemo cekati da fasuje dijete nekog mocnika pa da se napokon malo reda uvede, jer u zadnjih godinu dana vec nekoliko negativnih clanaka o menadzmentu skole je napisano, neko se tu malo pravi pametniji nego sto jeste. Nek vodi pekaru ako skolu ne zna.

Samo ga smjestiti u dom poslije u zatvor i na dobrovoljni rad a ne lezati u zatvoru.

Ma pobiti gamad, nek dzaba ne trose vazduh.

Svaka čast za profesionalnost. Prvo inicijali djeteta, pa onda ime i prezime oca, tek da se zna ko je mali. Zaštita identiteta maloljetnih osoba je jedno od osnovnioh pravila novinarstva.

Dva srednjoškolca?
Mene zanima šta će biti sa njima, hoće li ih ko makar malo išamarat?
mamicu im **

Ja prvi više neču plačati zaštitara u toj školi,i moje dijete je napadano i upućivano u bolnicu,a što?Šta rade pedagog i direktor…u školi?

Idu u Tursku

Kako nećeš plaćat , pa ko će čuvat direktorku

Dajte nam imena tih delikvenata,”cisto informativno”.Da ih obiljezimo u gradu kao delikvente,mozda malo prevaspitamo kad vec nisu njihovi roditelji.Podrska malom sto je pretucen,kao i njihovim roditeljima.Cuo sam da je taj mali zlatno dijete,sportista,dobar ucenik,itd.E nece nam dirati niko takvu djecu.Pizdrav svima.

Zao mi je dijeta nije nista krivo , al mu je otac zasluzio . Mora se na zalost negdje vratiti . Tako da znam da se bavi previse nekim osiguranjima roditelji i izazivaju drugi narod mislim da bi ovo mozda trebo da naplati dobro odstetu . Dragi Allah je veliki . Brz oporqval 

bice i taj dan  

Brz oporavak . Zalosno

ko kome jamu kopa o sebi je mjeri

Haj ne seri anonimni,covjek radi u Domu zdravlja,nema kome nije pomogao.Lik o sebi pri sebi,ne pije,ne pravi belaje,i nikad nikog nije izradio nizasto,jer znam covjeka.Supruga mu radi u osiguranju,i to je sasvim normalno,cak i tu nemam primjedbu jer sam klijent tog osiguranja.Zena samo tu radi,nema nikakve druge veze sa osiguranjem.Ali je od ovog malog kretena S.E. sto ga je pretuko otac bio u cuzi,sipa ga hapsila zbog osiguranja,pa si ti to malo pobrko jarane.Znam roditelje igrom slucaja sve djece,i ovo ti sa sigurnoscu tvrdim.

Čitajući ovdje napisane komentare shvatio sam o kome se radi (DZ i osiguranje) i mogu potvrditi da se radi o veoma finim i kulturnim roditeljima za koje imam samo rijeci hvale a ovo sto se desilo momku i prije nekada davno se desavalo svasta u moje vrijeme. Ovdje ocito omladina ne razmislja da je mladic mogao ostati bez oka i biti citav zivot invalid. Svaki roditelj mora zastiti svoje dijete i ima puno pravo da tuzi i zastitara kojeg placa iz svog dzepa a i onog ko to uradio. 

Sta reci a ne zaplakati :/ sta ti je pomogo, da izvadis krv 5 minuta ranije , a ustvari mozda si ti Nedim pa sam sebe hvalis .. tako da necu nasjedat na ove fazone . Jedan pogresn komentar mora se nekako ispravit. Jedini nacin je sam sebe da hvalis .

koji je vama??Dijete je pretuceno,a vi se svadate!Ja bi tu djecu u Dom poslala…A jebenu direktoricu bih u zatvor stavila…Roditeljima svaka cast,a malom dijetu brz oporavak…

Zasto nas portal Sodalive ne objavi sve relevantne detalje, kada su upoznati sa svime.Bespotrebno se napada skola, direktor, menadžment, a posebno, mogu slobodno reci cestiti zastitar, koji uredno obavlja svoj posao. Razočaravajuće je da ovo više izgleda kao zuta stampa, a ne najcitaniji portal nase opstine. Danas sam ocekivao demant na sve napise, ali…..Zalosno je to sto je jedan djecak pretucen, ne daj Boze nikom, da to doživi. Ali je jos zalosnije da djeca rjesavaju nesuglasice roditelja i komsijske svađe. Toliko, a neka me sodalive demantuje.

Anonimni hajde da se nadjemo u gradu i da vidis da nisam Nedim.Ti frajeru ako zagovaras opciju da branis ove delikvente,i sam si takav znaci.Ako je tvoje iskustvo takvo,da ti je 5 minuta prije izvadio krv,zasto nisi cekao svoj red,i zasto si pristao da ti pomogne?Nisam ja uopste mislio na to,ali vidim da si ti recimo jedan nezahvalni seronja.Ja Nedima znam dugo,dugo,ali znam i roditelje ostale djece,to je bila poenta paksu.Hajde spomeni roditelje druge dvojce,da vidim u kojem kontekstu ces njih opisati?!Ako roditelje mijesas u ovu pricu,mijesaj ih sve.Ovdje je rijec da je djecak od 13 godina pretucen u dvoristu Osnivne skole od strane dva srednjoskolca.

face to face .. nacin na koji izgovaras i pises paksu i te stvari se vidi koliko si inteligentan i na kojoj si visini inteligencije .Tako da nemam sta da se vidjam s tobom .Uvijek ce biti prvo gledaj ko ti kaze pa onda sta . Ja vjerujem u Allaha i u njegovu pomoc , a naravno imam sabura isto u sebi tako da daleko bjezim od sejtana kao ti ili Nedim . 

Eto,zaista ostadoh bez komentara.Za Nedima da kazes da je sejtan,covjek posti svaki Ramazan,ide na dzumu,dijete sto je pretuceno uci arapska slova u dzamiji,itd.Vidi se koliko poznajes Nedima i njegovu porodicu.A vidis koliko ga ja poznajem,a nisam on kao sto sam ti vec dao priliku da me upoznas.Ja Nedima znam jos iz rata,kada je kao pripadnik 212. oslobodilacke brigade Armije RBiH izvlacio mrtve i ranjene kada si ti bio gdje?Nedim je velicina za tebe i slicne tebi.I opet me nisi demantovao ni u jednoj stavci,jer nemas sta reci.Misu jedan,suti i poklopi se.

” anoniman” je roditelj od jednog ovog delikventa sto je pretuko djecaka.Jos u osnovnoj je trebo bit izbacen iz skole.Ako lazem ja,ne laze napredna tehnologija 21 vijeka.

Jebote  kako narod moze dijete svoje prodat tako 

To onda objasnjava cijelu situaciju,i zato taj paksu i brani te diletante.Cijelu pricu je pokusao odvesti u drugom smjeru,i krivicu sa svog dijeta pokusao prebaciti na roditelje nesretnog djecaka.Eto ko si i kakav si,i ti naso dijeliti nekom lekcije.Nedim je za tebe misaona imenica misu jedan.Ja kao roditelj koji ima djecu i u jednoj i u drugoj skoli ti to kazem.

da ti dragi Allah da lijepu pamet sinko , procitaj malo koju suru imaj sabura ,  a ne tako da letis pred rudu . Nismo mi ti koji sude . Zelim da se brzo dijete oporavi naravno svakog mi je dijeta zao ,samo sam reko iz pouzdni izvora da su roditelji namazani i da otac voli ispusit travu posle dzamije , licno znam od cojka kojeg kupuje .. bas sam zacudjen bio da jedan doktor tako radi .. sve u svemu nije moj da se raspravljam selam svima 

Dok je djece zive uvijek ce se neko tuc , to valjda svi znamo 🙂

Ti i dalje keramicaru tako?!Dobro stari,ako javno iznosis takve neistine i nebuloze,evo sad cu ja javno objaviti imena djece koja su pretukla to dijete.Tvoj Busatlic Almir I Softic Edin da ih javno obiljezimo kao delikvente.Izvori su ti covjece smjesni,jesi li ti normalan uopste?Ili si zaludjen nekom ideologijom koja ti je pomutila pamet.Ti paksu jedan nisi nista demantovo od ovog sto sam ja napisao,i dalje pokusavas prebaciti pricu na Nedima.Trebace tebi sabura stari,i to dobrog.

ljudi zaboravili ste bit svega a to je odgovornost skole..roditelji pretucenog djecaka ce tuziti skolu i roditelje ove dvojce a oni nek dokazuju svoju nevinost na sudu…olose ce carsija kaznit kad tad tako je to u lukavcu…prije ili kasnije naletice na sebi ravne pa ce ih neko istresti i to je to…vazda bilo i vazda ce bit…malom brz oporavak i sve najbolje

narkomanska znaci posla 

Ova dva propaliteta Softic i Busatlic su problematicni,vjerovatno su narkomani.Podrzavam.

ajd za djecu mi nije nesto cudno al ove starokotine ? 

Ma znam i ja čiji su i jedan i drugi. Softić je muljao oko vozila i osiguranja, i bio je i u zatvoru, što se lako može provjeriti, a i Bušatlić nije u dobrim odnosima sa pola svoje familije-provjereno.

Znači ovaj “anoniman” je roditelj jednog od delikvenata?E pa vidi se koliki je on vjernik…..pa on prvo nije čovjek,a kamoli vjernik.

Da je neki covjek,otisao bi do porodice povrijedjenog djecaka,ljudski se izvinuo,i popricao o cijeloj situaciji.Ne bi lupao gluposti po portalima.Ali eto,ako ne prica sa svojom rodbinom,onda me nista ne cudi.A o njemu kao vjerniku necu da komentarisem,sam je sve rekao.

I oni sto se raznose po Evropi uce arapska slova i idu u mektef i poste. A i mi sto se ne falimo vjerom i kaki smo fini itd…Se ne falimo nego vrijeme i okolima prica u nase ime. A ti malo prestano da se hvalis,Svoje dijete poturio da se uzdizes. Kao sto rece neko dobro se zna da ste namazani.Eto ova dvoica hodalju po putu i udaraju onako redom Pa nasli dijete najfinije pa da ga prebiju bas ono sto uci arapska slova.Zaduzio se pa dobio tako je uvijek bilo. A babo oce da se srece da demantuje da objasnjava itd.. A za travu posle dzume to se odavno zna. Zao mi nekoliko postenih ljudi koji idu o gradsku dzamiju ovo ostalo sama sramota. Najgore je kad kaze Dabogda se na djeci vratilo.

Sudeci po komentaru,ti si zaista jedva Osnovnu skolu zavrsio. 🙂 Nisam mu ja otac,ne znam citate li vi uopste komentare?Ja sam zamoljen od strane porodice da se uzdrzim od daljnjih komentara,i postovacu njihovu zelju,a sud ce preuzeti stvar,tako da je besmisleno bilo sta vise pricati.

Dali sam zavrsio osnovnu ili nisam nije ni bitno, to je moja licna stvar.A ako oces iskreno u pitanju je I MAC koji sam vrsi korekciju teksta na eng itd…ako te bas zanima a neda mi se to prepravljat pa ko oce citat skontace. A drugo ko je se tebi obratio i ko te sta pita i ko od tebe trazi bilo kakv odgovor uopste. Komentar je ostavljen i nije replica ni na ciji komentar.

Da se javi i roditelj pretucenog djeteta. Kao prvo, zelim da se zahvalim na podrsci meni i porodici, a zatim, zelim da kazem nesto svima koji objavljujete komentare, bilo pozitivne ili negativne. Znajte da policija moze da “dokuci” ko i odakle objavljuje na internetu, kao i poruke i razgovore sa mobitela. Znaci, sve sto pisete, moze se odstampati na papir (sa racunara i mobitela). Mozete provjeriti u MUP-u a meni ce ovakvog “materijala” trebati u sudskom postupku. A, da sam ja Nedim, evo dokaza jednom od roditelja. Subota popodne (10.12.2016.) zvao sam jednog od roditelja. Ja, otac PRETUCENOG djeteta zovem roditelja djeteta koje je ucestvovalo u premlacivanju. Niko se nije javio na moj poziv. Nakon toga sam poslao poruku, ja, otac pretucenog djeteta. Da se nadjemo i porazgovaramo. Da pitam za razlog. Ovo je odgovor: “Nemam vremena jutros smo bili u policiji moj dijete je se naslo na pogresnom mjestu sa pogresnom osobom moj ga dijete nije udarilo vi rjesavajte svoje stvari bez mene” (Za neupucene: ovo je doslovan tekst poruke, tacke, zareze, velika slova nisam izostavio, tako je, napisano a znake navoda sam ja stavio). O nekim komentarima necu da pisem, nije vrijedno. Policija, tuzilastvo i sud ce dati svoje misljenje i svoj sud. Inace, ostajem pri stavu (mozda i bitnijem za buducnost nase djece) da je “neko” u skoli napravio propust i da je moje dijete zadrzano u skoli skoro cijeli sat vremena (nekih 55 minuta od momenta premlacivanja do dovodjenja djeteta u dom zdravlja), pretuceno, pod stresom i sa povredama glave a da niko nije pozvao sluzbu hitne medicinske pomoci niti je obavijestio roditelje. Neko iz skole je to morao uciniti. Ko? To znaju uposlenici skole, a znat cemo i mi, obicni gradjani. To je mozda i bitnije.Jos da napomenem da sam do sada na ovom portalu objavio samo jedan komentar. Prije pet mjeseci, mnogo prije ovog dogadjaja. Link od mog komentara pogledajte na dnu ovog teksta. Narod neka prosudi, a ja cu se ponovo oglasiti, najvjerovatnije, nakon okoncanja sluzbenog postupka, da razmijenimo NOVIJA iskustva, ja i doticni komentatori ovog teksta na portalu.                                                                      S postovanjem, Burgic Nedim (BUDIMO REALNI)
P.S. Evo link mog jedinog komentara na ovom portalu. Molim procitajte. Hvala.
http://www.sodalive.ba/kultura/lukavac-odrzano-bajramsko-veselje-uz-eldina-huseinbegovica-i-vatromet-video/

ti si stvarno nagazio nesto .. sta ces ti policiji prijavit da ti neko napiso da si namazan ..prijavi mozda dobijes odstetu i zato , jedino se tim i bavis .. nek ti dragi Allah da pameti . Selam za normalan narod

Imam poruku u mobitelu, to vrlo dobro znas. Ako zelis da ti kompletan razgovor uslikam i objavim. Poslije sljedecegvog komentara cu uslikati i objaviti na fb. Nisam iguran mogu li ovdje to uraditi.

Pa bolan NUSMIRE BUŠATLIĆU, došljo iz Modraca (potpisuje se kao “anoniman”), pa vidi svako da dragi Allah tebi nije dao pameti. Možda ti je i dao, ali je ti očito ne znaš koristiti.Bolan čovječe, umjesto se izviniš porodici kojoj je tvoje dijete učunilo zlo djelo, ti se tu koristiš raznim podvalama i nebulozama. Pa ti si bolestan tip. Imaš sreće što je pretučeno dijete od finih i čestitih roditelja, a da si se namirio na kakvu barabu, oderali bi kožu i tebi i tvom bajnom sinu, koji je to iskreno i zaslužio.Zna cijela škola da mu to nije prvi slučaj gdje je nekoga napao, ima on tih aferima puno. Svi učenici i profesori u školi znaju kakva ste nesorta, o tome se priča. Što je najgore, to znaš i ti kao roditelj, i usuđuješ se pisati neistine i nebuloze, umjesto da nešto preduzmeš po tom pitanju – smrade jedan, kako te nije stid.Jadan si čovječe, ti si dno ljudske vrste.

A Nedim inace iz Amerike doso ?

Covjek ovo kad cita sa strane moze skontat da je ovaj roditelj pravo nacitan i samo neke tuzbe pominje. Prvo mi je bilo zao dijeta , al sad se moze skontat da ovde nesto smrdi .Lik je puko opasno 

Ti si drago dijete posvadjo se s nekim Nusmirom ovde a i odgovorio sam na svoje poruke . Ti nemozes da dopustis da ti neko nesto kaze lose a ti za svakog sve znas vise nego istrazni organi . Znas kako sud funkcionise , i kako policija . Ovde se vidi na ovim komentarima da si ranije prolazio kroz iste stvari tj prijavljivo narod i tako pokusavao nesto naplacivat , pokazi ovo sudu sve poruke nek vide koliko si pismen i koliko si im kopirao i shvatio sistem da bi nam drzava mozda skontala kakvi ljudi zive i izmjenili zakone . \Sad kad te zdravlje izdalo i pocelo da se vraca sve kao sto dragi Allah kaze u svim surama . Dobro cini a dobrim se nadaj , a obicno kad te krene bozije kazne dolaze jedne za drugom . Nemas sabura ni jedne sekunde u sebi , zato jesi skreno s puta tolko . Razumijem te 

u svim porukama sam sebe falis i pises od castitith roditelja heheh , kad vec sud bude trazio narod sto komentarise  nek nadje i ove sto su tebe falili jer si sam sebe falio 

Da li sam ranije prolazio kroz ovakve stvari ili sam se dobro raspitao ili me neko savjetuje ko zna o tome vise od mene, su tri moguca rjesenja. Ti “dokuci” koje je ispravno. Upravo sam provjerio fb. Sest zajednickih prijatelja imamo. Provjeri kod svakog od njih moj karakter ako te ja zanimam vise od poente dogadjaja. Ako se ne smatrate krivim, nemate se cega plasiti na sudu. To isto sam rekao i u skoli. Nemate se potrebe bojati tuzbe ako smatrate da ste Vi u pravu. Pa, bujrum. Evo dopisivanja, kako sam i obecao, izmedju mene, kao roditelja pretucenog djeteta i roditelja cije je dijete ucestvovalo u premlacivanju mog djeteta, objavljeno na facebook-u, a link je ispod. P.S. Objavite i Vi ako tvrdite da je ovo laz, samo ovako lijepo da se vidi i broj telefona…

https://www.facebook.com/sodaLIVE/?fref=ts