fbpx

Premijer Gutić iskazao želju da se pomogne firmi “Gradelj Revom” Dobošnica

2 min. za čitanje

“Gredelj Revom” je, istaknuo je premijer Gutić, značajna za privredu TK pa će Kantonalna vlada inicirati izmjenu propisa koji predstavljaju temeljni problem u ovom slučaju. Na sastanku koji je bio organizovan u cilju sagledavanja svih informacija i okupljanja zainteresovanih strana dogovoreno je da Ministarstvo industrije energetike i rudarstva uradi analizu propisa koji se tiču doprinosa i poreza.

Riječ je o preduzeću čiji su vlasnici “Gredelj Revom” Zagreb u većinskom procentu od 62% i sa manjinskim dijelom kapitala “Gredelj Revom” Sarajevo. Od 2009. godine firma je u problemima zbog čega osamdeset radnika ne prima plaću niti im se uplaćuju ikakvi doprinosi. Obaveze prema radnicima, dobavljačima i državi otežavaju rješavanje problema, rečeno je ovom prilikom.

- Marketing -

Direktor Željeznica FBiH Nijaz Puzić rekao je kako žele pomoći da se riješi problem Revoma ali su zainteresovani samo za preuzimanje 35 stručnih radnika. To se uklapa u planove o izgradnji radionice za vagone na području TK, za što već imaju planiranih milion KM.

Premijer Gutić istaknuo je kako će u narednom periodu insistirati na rješavanju ovog problema u saradnji sa Vladom FBiH.

Sastanku su prisustvovali i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, zastupnik u Federalnom parlamentu Tarik Arapčić, poslanik u skupštini TK Suad Salibašić, direktor JP Željeznice FBiH Nijaz Puzić i direktor Rešad Šiljegović.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Je li ovo možda ubačena vijest iz arhive iz 2009. godine, kakav sastanak i puste želje da se opet lopovi iz gredelj sarajeva ubace na čelu sa Nasirom Silajdžićem? Pa oni su i pokrali ovu jadnu ćerku ili bolje reći pastorku TŽV Gredelj Zagreb. A pojavio se i direktor Rešad Šiljegović ??? kakav direktor vaskrso davno ko duh pa se pojavio gdje, na nezvaniočnoj sjednici želja čestitki i pozdrava novog premijera… porezna uprava prodaje firmu, vlada dogovara nemoguće misije koje bi željeli sarajevski prodavači magle a radnici NJIGH JE PREKO 70 GLadnih i obespravljenih gdje bi samo njih 30 dobili džek pot da sisaju veslo od nove vlade…. pa ovo je i žalosno i smiješno i da ne povjeriješ …kao u Fazlinovića ima i ludih i zbunjenih a najmanje normalnih- Sramota!!!!

|Opet Sarajevo gredelj i direktor Rešad vaskrso ko duh, stara postava a i stari lopovluci a radnici gladni i pokradeni aferim premijeru. Kao da gledamo Fazlinovića ima i ludih i zbunjenih al pametnih brate najmanje, sramota baš….

baš je ovo danas jadno i žalosno kao da su svi ovi vaskrsli iz 2009 godine stare želje da se pokrade i ono što je malo ostalo i da Nasir Silajdžić prevesla sve u Sarajevo.

da čovjek ne povjeruje je li ovo vremeplov iz 2009 godine?????

vremeplov iz 2009.godine????????

Jos jedna laz politicara ..

Sve na koc!