fbpx

Drama u Maglaju: Incident tokom raspodjele pomoći, intervenirala i policija [VIDEO]

3 min. za čitanje

Miralem kaže da su krenuli prema firmi “Primus”, gdje se nalazi skladište prikupljene hrane, odnosno pomoći koja ovih dana pristiže iz cijele BiH za unesrećene Maglajlije.

Miralem tvrdi da je u objektu “DKM Gradnje” uspio dobiti vodu i mlijeko, te se zaputio po hljeb u skladište firme “Primus”. Tu ga je, kako tvrdi naš sugovornik, napao i otjerao, Atif Spahić, glavni čovjek Merhameta. Spahić je potom pozvao i policiju, koja je kaže Latifović, njega i njegovog oca Zlatana pretukla.

– Policajac Nihad zvani Kopljo udarao me je po glavi i tukao moga oca. Oca mi je udarao po glavi, leđima i oborio ga na zemlju – kaže pretučeni Miralem i dodaje da se policija brutalno obračunala i sa jednom ženom, koja je također bila u redu za pomoć.

– Policija je također istukla i Bratić Nerminku, iz istog razloga, a to je njena potreba za hranom – kaže Miralem.

Njegovog oca su toliko, kako tvrdi, pretukli da su ga policajci hitno morali odvesti u Žepče u bolnicu jer je dijabetičar, a nakon toga lišili su ga slobode.

– Atif Spahić izmiješta hranu koja je donirana u dva kamiona i vozi je u prodavnicu svoga sina te je prodaje po Maglaju- optužuje Miralem.

Idem u Žepče da vidim kako mi je otac. Smjestili su ga u bolnicu, nosim mu lijekove – kaže Miralem.

U policijskoj upravi Maglaj za portal Avaza potvrdili su da se jučer dogodio incident u vezi sa raspodjelom donacija u Maglaju.

– Istina je da se desio samo taj jedan incident u vezi sa raspodjelom sredstava koji pristižu u Maglaj. Latifović Miralem i Zlatan su jučer narušavali red i mir pokušavajući sprovesti neke svoje samoinicijativne stvari koje nisu dopustive. Zlatan Latifović je lišen slobode i odvezen je u policijsku stanicu Žepče. Naglašavamo da je ovo pojedinačan slučaj i da slični nisu zabilježeni, tako da u Maglaju nema nereda i situacija je stabilna – potvrdio je za portal “Dnevnog avaza” dežurni policajac PU Maglaj.

Dodao je da se u Maglaju nalaze dva skladišta namijenjena za pomoći onima kojima je potrebna i da operiraju pri Crvenom križu, kao i da na takve stvari, u smislu raspodjele donacija, policija nema uticaja.

Na servisu YouTube objavljen je i snimak incidenta u vezi raspodjele donacija u Maglaju.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eto u kakvoj državi živimo…znači dno dna nema dalje…

samo udarat sve koji diraju narod pa bila to i policija

Sramota,policajce smijeniti odmah.

Nemogu da vjerujem,narod gladan,žedan ,napacen i jos policija da ga udara,pa ovo nema nigdje,ovo je za streljanja policajaca koji udaraju covjeka u ovakvoj situaciji.Sramota,gadi mi se naša policija,nikad nisu smjeli na one na koje trebaju dignuti ruku nego uvijek po sirotinji,ovaj policajac ako ostane na duznosti mi smo jadni da jadniji nemozemo biti,ako nam je ovo zakon,Fuj