fbpx

Midhat Osmanović kandidat za načelnika Općine Lukavac

1 min. za čitanje
Prim. dr. Midhat Osmanović/Foto: Facebook
Prim. dr. Midhat Osmanović/Foto: Facebook

Jednoglasno je odlučeno da kandidat za načelnika ispred Stranke za BiH OO Lukavac bude prim. dr. Midhat Osmanović.

Pored kandidature, Dr. Osmanović je 2010. godine počeo da obavlja drugi mandat kao predstavnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Prema podacima stranice cistparlament.com, Osmanović je u dvije prethodne godine izostao sa dvije sjednice a postavio je 7 od 1042 pitanja. Nije pokrenuo niti jednu inicijativu, a predložio je 8 od 301 amandmana.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
56 komentara
Subscribe
Notify of
56 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ma kako to ba Dževad Mujkić najjači kandidat, ubjedljivo će da pobijedi jer nema konkurenciju nikakvu……:)

TUGA, JAD I ČEMER!

Gospodin da je etičan i poštuje svoju profesiju, nebi nikada ovo uradio a niti bio u parlamentu. Gospodin da voli narod, da mu želi dobro i da ne misli na sebe, nebi nikad bio političar već DOKTOR! A on nije ni D od doktora, jer nije vidio Doma zdravlja… malo parlament, sad bi da bude i načelnik haha

Muniba neću ni komentarisati jer nije ni malo lošiji a ni bolji od Osmanovića. Ne volim Dževada, ali on je izgleda jedini kandidat :S ipak cu ja prekriziti svoj listic, jer moj glas ne zasluzuje ni jedan od do sada predlozenih kandidata…

PUN NAM JE KUFER ***! MUNIB EFENDIĆ ZA NAČELNIKA!!!

dzevade mujkic ***

dobice 100 glasova od dilavera i ostalih dileja iz stranke za bih

I ja sam za Muniba…

dzevad mujkic jos 100 god AKOBOGDA

Ko god od ovi kandidata da bude nacelnik nama ce bit isto njemu ce bit bolje i zato neznam cemu ova rasprava.

Svaka cast DJevadu podrska iz povratnicki mesni zajednica.

Valjda on rijesi vodu u svom rodnom selu koja se kako kazu ne pije godinu dana hahahahahahahahaha

Rekoh “SELJAKA”! Što mi sakatite komentar?! :))

da ga se predlozi u svom selu za predsjednika Mjesne zajednice,sigurno ne bi prosao a kamoli nesto vise :)…nije znao pomoci i nesto doprinijeti u svome rodnom selu a on bi da vodi opstinu…hehehe

ha,ha,ha.ha !!!

kakav god je bolji je od Dževada
Podrška Munibu Efendiću čovjeku od povjerenja.

MUNJA ZA LJEPŠI LUKAVAC

Mislim da bi najbolje bilo kad nebi imali nacelnika, ostalo bi vise srestava u budzetu koja su dosla naravno sa radnickih ledja, a nista se u sustini nebi promjenilo, sve bi bilo ka i da je nacelnik tu,a ustedilo bi se oko 100 hiljada KM za 2 godine sto bi dobro doslo za narodnu kuhinju da dopuni 2 obroka dnevno za 30% radnika koji jedva prezivljavaju radeci posteno u lopovskim privatnim firmama.

Jedne prilike rece Mido kao doktor imam platu 1500 km a iz politike triput vise . Znaci nije on zbog naroda u politici vec zbog kesa

Midhat Osmanovic kao buduci nacelnik?Da sam na njegovom mjestu bilo bi me stidda se kandidujem.Pa zar na opstini nemamo sposobnijih ljudi?***Nema od njega hajra,on gleda samo svoju korist i svoje interese.izgleda zaboravio sve sto je naucio na medecini ,pa nema kuda drugo nego hajde za nacelnika,tu nemoras nista znati.

Ne znam kad ce nasi kandidati shvatiti da to nisu SEOSKA glasanja,vec opstinska,sto znaci brines se za opstinu a ne svoj sokak(logicno).Cuj Munib Efendic kandidat,ostajem buntovnik,ne mjenjam se niti prihvacam ovakve vlasti.

joj kod ovog se vidi na ocima da je neki probi-svijet.

Ovaj covjek da ima bar malo obraza, ne bih prihvatio kadidaturu. Ovo je jos jedna sramota u nizu s…. od strane stranke za BiH.
Ima li iko u Lukavcu ko ce potvrditi da je dotični gospodin nesto korisno uradio za ovu zajednicu, za svoju MZ ili nekom drugom osim SEBI, SEBI, SEBI,…..
Zaista sramotno.

Sve gore od goreg… Ali podrzavam Muniba makar je novo ime u politici, da damo covjeku priliku!!

Ko god da bude smece ce bit cilj svakog nacelnika je sredit svoje selo i svoju meraju puteve suma i zaposlit svoje bliznje dakle rasprava je smjesna a ovi ***

Kao doktor 1500 maraka, u parlamentu jedno 4000 hiljade, i boli ga briga, njemu dobro, e sad izgleda skontao za 2 godine ističe mu mandat u parlamentu i teško da će opet da prođe, pa hajmo za načelnika opštine da pokušamo tu su 4 godine pred njim, čista računica, ali neće pobijediti, drži se ti doktore svoje fizijatrije………:)

On je,nažalost samo još jedan u nizu…
Sram te bilo bolje da si što ponovio i novo naučio u struci da znaš liječiti ljude,a da ne govorim o tome da te više nije nego što jeste u ordinaciji ,a neki PRIMARIJUS. Kako bi i bilo, sjednica ova,sjednica ona………………………………..

Zar ti nije bilo dosta što si ženu sa kase iz INTEREX-a dovukao u Dom zdravlja još sad bi trošio naše pare za kandidaturu.
Doduše ovo za ženu ti je odobrio trenutni načelnik Doma zdravlja T.A. ti njemu nešto, on tebi za nešto i tako presipate iz praznog u šuplje.

Jedino što si bolji od ***,inače tvog dobrog prijatelja i prijatelja stranke SDA iako je on u vašoj stranci.

E,moj narode tako ti i treba kad si nakaradan ko i ovi u vlasti, jer da je drugačije bili bi drugi, Vi ste ih birali JA NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Too!! Konačno neko kako treba za kandidata općine Lukavac. Svaka čast dr.Midhatu i Stranci za Bosnu i Hercegovinu za koju smatram da je istinska i vodeća politička snaga kada su u pitanju interesi države Bosne i Hercegovine!!

DOSTA je više bilo asfaltiranja ulica,, sokaka, puteljaka do vikendica, zemljišnih parcela na kojima treba stvoriti mogućnost za prodaju placeva na kojima će biti sagrađene kuće i drugi objekti VAŽNIH STRANAČKIH POSLUŠNIKA I PODOBNIKA!!!
A znamo svi da su kreatori takvih infrastrukturnih igara predsjednici Vijeća mjesnih zajednica koji su u 90% slučajeva kadrovi iz SDA. Svi oni imaju prešutnu saglasnost aktuelnog načelnika općine Lukavac Dževada Mujkića i njegovih “stručnjaka” za asfaltiranje na području lukavačke općine. Žalosna je činjenica da time ljudima zamazuju oči, jer znaju da im to prolazi,,i da ništa drugo ne znaju ni raditi osim asfaltiranja ulica i postavljanja bandera.. dosta je više bilo toga..

Samo naprijed dr.Midhate,,uz tebe smo!!!

Moram podsjetiti da u proteklom periodu unazad 2 godine nemamo niti jednu ozbiljnu investiciju na području općine Lukavac koja bi u većem broju sistemski riješila zapošljavanje mladih ljudi.

Toliko o neučinkovitosti lokalne zajednice i administracije u stvaranju pozitivne privredno-ekonomske klime na području općine Lukavac.

Postali smo općina koja ne zapošljava po KOMPETENTNOSTI nego po POLITIČKOJ PODOBNOSTI!!!

I još da se osvrnem na trenutnu / aktuelnu političku situaciju u BiH, prvenstveno u FBiH vezano za prekompoziciju vlasti u FBiH i kantonima, a koja proizilazi od koga drugog nego li SDP-a i njenog lidera Zlatka Lagumdžije koji je izvršio klasični državni udar u Federaciji BiH i sve to da bi sačuvao svoju ministarsku fotelju.

Većina građana Bosne i Hercegovine je zabrinuta političkim i ekonomskim stanjem u BiH koji je najgori od njenog postojanja.I Dok Zlatko Lagumdžija i njegov politički cirkus u svojoj nemoći proizvode ponižavajući ambijent javnosti građani se sa strahom i neizvješnošću pitaju šta je sljedeće??
Prisutna je opšta ekonomska i socijala nesigurnost, svakodnevni gubitak velikog broja radnih mjesta, uzdrman penzioni sistem, izostanak domaćih, a posebno stranih investicija.
Očito da SDP nema odgovor niti na jedno aktuelno pitanje u državi pa se od Općih izbora 2010 godine u isto vrijeme bavi i konstituisanjem i prekompozicijom vlasti na svim nivoima.

Petnaest punih mjeseci je trebalo da se formira novi saziv Vijeća ministara i već nakon 2 mjeseca treba uspostavljati novi saziv.. većeg apsurda od ovog nisam čula,,pa toga nema nigdje u svijetu,,očigledno samo kod nas.

Dalje, Vlada F BiH se dvije godine isključivo bavi smjenom kadrova, a nagomilani ekonomski i socijalni problemi građana joj uopšte nisu prioritet.
SDP i Zlatko Lagumdžija svakog mjeseca neprincipijelno tragaju za novom političkim partnerima i tako prozvode nesigurnost za strana ulaganja.
Umjesto rješavanja problema SDP želi pod svoju kontrolu staviti policiju, medije, sindikat i nevladin sektor.
Ovako neodgovorno ponašanje je dovelo do toga da se Bosna i Hercegovina u međunarodnim krugovima doživljava neozbiljno i da smo postali predmet ismijavanja.
Smatram da su stranke na vlasti proizvele vanredno političko stanje i da je vrijeme da javno priznaju svoju političku nemoć i odstupe sa vlasti jer je njihova politika kratkog daha i sigurna sam da su građani već prepoznali njen besmisao.

Izgubih 20 minuta dok sve procita……….nudim opkladu.Dajem 200 na 5o………njih dvojica skupa nece imati ni pola glasova kao DZevdo……uplate primam u REMI kladionici.

Ma Dževdo je institucija! Veći je socijaldemokrata od svakog SDP-ovca, za njega Ozren i Sižje glasaju. Možda nije od Komšića, al’ ovaj uskoro napušta CK SDP i Zlogumdžiju, dojadilo i njemu biti “krava muzara” na izobrima.

@a zašto ne, znaš li ti možda da su u koaliciji SDA I SBIH na predstojećim loklanim izborima, zasad govore to je samo u Jajcu i Srebrenici, ali bit će to u cijeloj zemlji na kraju, znaju oni što rade, a evo ti jedan primjer što kažeš za posao novootvorena fabrika boja u Lukavcu, lijep pozzz…..:)

kod nas se rezultati cetverogodisnjeg načelnistva mjere u asfaltiranim kasabama i izgrađenim parkovima. U evropi se mjeri sa radnim mjestima. Ovaj psihički poremećaj je izazvan pojavom ” on je naš, i on će nama ba asfaltirat do ulaza put” ili jos bolje ” njegovu stranku podrzava reis” .

Da budem jasan: ko god dadne glas za SDP, SDA, SZBIH, radonćićevu stranku nije normalan jer glasa za kriminalce koji se bore svakim krvnim zrncem za stolicu, za pare i interes. ako nije to uspio shvatit ovih 20 godina onda je govedo, bez dlake na jeziku.

zalosno ko se sve kandidovo za nacelnika …mislim da ce Dzevdo biti ponovo jer ovi ostali mu nisu dorasli i neozbiljni su…pa gdje su pametni ljudi u lukavcu boze dragi cccc…da places…

Ovo je sramota, taj isti “doktor” koji je otišao u parlament pa nijednom se nije oglasio, javio za riječ da i on kaže svoje mišljenje već je samo sjedio i primao platu, sad mu ni to nije dosta pa hoće za načelnika, nije mu dosta Ciroen 5 koji voza ili kako mu se već zove auto već hoće još novije ipak su prošle dvije godine od prošlih izbora, treba da se promjeni radno mjesto, a naravno uz radno mjesto ide i novo auto, zgražavam se nad situacijom u našoj opštini…

Osmanovići i politika – vječna ljubavna veza!

Ovaj jado od kandidata neka samo pročita ove komentare i neka se pokrije po ušima.Da je pametan koao što nije,nažalost, ne samo da bi trebao da odustane od kandidature već da istupi iz politike skroz naskroz.

@Lukavac: naravno da znam za koaliciju SBiH-SDA koja je postignuta isključivo samo za Republiku Srpsku,, i ako nisi upoznat pozvane su sve “probosanskohercegovačke” stranke na zajednički nastup na lokalnim izborima ,tj.da nastupaju sa zajedničkim listima u RS-u.

I još nešto, s obzirom da su neki mediji prenijeli netačne informacije kako je dogovorena nova koalicija,,to nije ni tačno niti moguće jer je SBiH u opoziciji a SDA u vlasti,,tako da nije uobičajeno da bilo kakav blok sklapaju opozicione i pozicione stranke.

Toliko od mene :),,veliki pozdrav i tebi ,

Ama i Zukorlic je bio kandidat za predsjednika Srbije……..pa osta ziiiiiiiiiiiv……….i ovaj ce.

Ja ga znam iz gimnazije.Jedva se on provlacio da je nekako zavrsi ko i brat mu Sead Puse.Takvi kao on imaju debelu kozu,zaboli njega sta mi ovde pisemo,njemu je dobro.

Drago mi je što iz Vaših natpisa ne pronađoh ništa što bi moglo upućivati da ovaj kandidat ima mračnu prošlost , da je negdje nekoga prevario , izgubio čast .Ovo što ste gore pisali se može kazati za sve načelničke kandidate, i tu su svi jednaki .
Ono što izdvaja Dr .Osmanovića od ostalih je :
– da je u svojoj struci dostigao dosta ,
– da ima organizacione sposobnosti ,
– da nema unutarstranačkih peviranja , već apsolutnu podršku čitave stranke ,
– da je već uspio da pridobije dovoljno glasova lukavačkog građanstva i uđe u federalni parlament , pa zašto ne i ovaj put .
Ova stranka je jedina za lokalne izbore ponudila Strategiju za riješavanje gorućih problema naše Opštine .
Siguran sam da je to dobar dokument sa kojim će se početi riješavati trenutni problemi .
Do pobjede .

I da , uvijek kao demobilisani borac rado pogledam CD ( oslobađanje lokalnog teritorija 92 – 95 -interventne akcije ) i među nama ( 117 i 212 lukavačka brigada ) vidim doktora Midhata Osmanovića , na prvim borbenim linijama , spremnog da nam nesebično ukaže medicinsku pomoć . To se ne zaboravlja .
P.S Gdje li su tad bili Munja i Dževdo ?

nije sporno da neko “mora” biti i da ce i on imati svoje suflere (saradnike u svim strukturama gradana kao sto ih ima i ovaj sadasnji nacelnik u dangubarima i sipcima

@Dilaver: Svaka čast za komentar.. 🙂 dijelimo isto mišljenje,,kao i većina građana u Lukavcu mada neće to javno priznati al ne znam zbog čega,, al nejse 😀

Nadovezat ću se malo na tvoj komentar vezano za dokument , naime,, tačno je da SBiH Lukavac na čelu sa dr.Osmanovićem ima pripremljen dokument pod nazivom “Strategija razvoja općine Lukavac za period 2013 – 2017” u čijoj izradi su sudjelovali eminentni stručnjaci iz gotovo svih životnih oblasti,a koji će javnosti biti prezentiran najkasnije krajem mjeseca jula ili početkom mjeseca avgusta. 🙂

Dilavere to sto je bilo nema nikakve veze sa ovom temom?Covjek se promijenio, nije to onaj sa fronta.Sta bi ti sada njemu dozvolio da se obogati na nas racun?
Ako je u ratu bio posten i pomagao,zasto to nije i danas?Zasto danas nije na prvoj liniji kada su u pitanju gradjani kojie zastupa?

I ja sam siso borce djabe,pa sta bi trebalo da imam danas luksuzne salone po Lukavcu?Nazalost nemam,al sam zadovoljan i sa ovim sto imam.

Frizeru ,
ova stranka ima Strategiju , i kroz njenu realizaciju Mido i Stranka će pomaći građanima Opštine .Stvar je u tome što ti u startu imaš odbojan stav , nisi ni čuo slovo o planu , a već osuđuješ . Nije Mido tu sam ,ima nas raznih profila na listi za Općinsko vijeće .
Ne treba gledati ljubomorno , što će neko dobiti načelničku plaću , već treba gledati da li ju je zaradio , ili da li će je zaraditi .
Nakon ovih fijaska sa koalicijama SDP -SDA , SDP -SBB, SDP – HDZ, mislim da SZ BiH treba dobiti šansu .
A ako mislite da ima boljih – bujrum , ja sam već odabrao .

Svi imaju strategiju i planove dok ne budu izabrani.Kada se uvale u udobne politicke fotelje zaborave sta su obecali,pa tako i tvoj Mido.Vodi ga kuci ako je tako dobar.

ja sam sa njim odrastao nema tu covjeka ni za 100 godina…..naravno dilaver je na listi isti takav pa bi i on da proguli da guti lovu….hajde strategijo predlozite da se ukinu svi pausali za sve poslanike pa da onda vidimo ko je borac za ovu drzavu…manite se demagogije

E moj Dilavere jel i tebi kao nekima gdje sam ja bio pa vidio očima svojim doktor kanuo neku lovu pa da glasaju za njega, kakva ova stranka i njeni kandidati, od Denisa Talovića, onog Sakića, pa do ovog nema od njih hljeba, ali ti s i s njima pa moraš govoriti i biti uz njih, a da bude načelnik teško prijatelju ako bude imao 1000 glasova uspjeh mu je to……….:)

n.m
ono što sam ja učinio džaba za ovu Opštinu , i što bih opet učinio je moje učešće u odbrani iste 92 – 95.
Ako već bacate bombe o nekoj ličnoj koristi evo vam istinite informacije :Dr. Osmanbović ako prođe za načelnika , zbog sukoba interesa , ne može više biti federalni poslanik .
Znači on će izgubiti duplo veći paušal u Federalnom domu i preći na mnogo manju načelničku plaću .
On to zna , ali su potrebe Lukavca prioritetne .
Toliko o ličnoj koristi .

Nije tacno. Poslanik moze biti i nacelnik… ne pisi dezinformacije