fbpx

Eko ronilačka grupa invalida boravila u Neumu

2 min. za čitanje

Boravak se desio u periodu od 28.04.2012 do 04.05.2012 i u tom periodu kroz obuku savladali osnove ronjenja sa autonomnom ronilačkom opremom.

Iako je već pomalo istrošena fraza kako je ‘plivanje izuzetno korisno za sve, pa tako i za osobe s invaliditetom’, potrebno je i dodati kako ronjenje briše tu barijeru –  između osoba s hendikepom i onih bez njega. U vodi nema barijera, nema stepenica i prividno – nema težine vlastitog tijela. Standardna oprema omogućava da tijelo jednostavno lebdi u vodi. Lebdjeti se ne može naučiti preko noći, ali nakon što se savlada ta vještina nagrada je veličanstvena.

Učešće u ovom projektu su uzeli:

1. Šarić Bilal – Predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac (CMAS P2 napredni ronilac)

2. Vehabović Jasmin – član Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac

3. Đulić Mustafa – član Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac

4. Rešidbegović Amir

5. Husović Murat

6. Begić Ernest

7. Tokić Nihad

8. Mahmutović Elvir

9. Čeperković Zehrudin

Za vrijeme boravka u Neumu Eko-sportska grupa iz Sarajeva, čiji su članovi također osobe sa invaliditetom, je donirala Eko-ronilačkoj grupi invalida iz Lukavca jedan komplet ronilačke opreme i na taj način pružila punu podršku našem radu i želji da budemo od koristi i pomoći u rehabilitaciji, resocijalizaciji i druženju kako osoba sa invaliditetom, djece, omladine i ostalih članova našeg društva.

Ovom prilikom se zahvaljujemo članovima Eko-sportske grupe iz Sarajeva na svesrdnoj pomoći i podršci koju su nam pružili od samog osnivanja udruženja, zahvaljujemo se na pozivu za učešće u ovom projektu kroz koji ćemo imati osposobljen jedan broj naših ratnih vojnih invalida za samostalno ronjenje. Kroz ovaj projekat dokazat ćemo i sebi i drugima da nismo samo kategorija koja ”uzima od društva” nego da smo sposobni da u određenim situacijama pomognemo i drugima, u onoj mjeri u kojoj to budemo sposobni, isto kao što smo i u proteklom ratu u kome smo ostali bez dijelova tijela dali svoj puni doprinos.

 

 

 

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka čast organizatorima ronilačkog kluba, veliki pozdrav za sve članove kluba, a posebno za najmlađe članove :-)))