fbpx

Noć šampiona VI – u Mejdanu za prvaka svijeta!

2 min. za čitanje

Naime, veliki kickboxing spektakl će se održati 28. decembra u Velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli, a ljubitelji ovog sporta će imati mnogo razloga da to veče budu uz naše borce.

– Nakon pet ovakvih manifestacija, KBV „FLEK Tom-Cat“ je izrastao u klub koji u svim borbama može ponuditi kvalitetne takmičare. Pored Salke Zildžića, to veče ćemo na djelu vidjeti njegove nasljednike, sada već učesnike velikih takmičenja i osvajače medalja na svjetskim prvenstvima. Publici ćemo sigurno ponuditi kvalitetan kickbox i sve što ide uz jednu veliku sportsku manifestaciju – istakao je Senad Mujkanović, menadžer manifestacije.

Naime, kao uvod u Zildžićev meč, imat ćemo priliku gledati duel takmičara tuzlanskog KBV “Flek Tom-Cat” i beogradske Crvene zvezde”, sve same reprezentativce BiH i Srbije i osvajače medalja sa posljednjeg Svjetskog prvenstva.

– Salko je najeksponiraniji član našeg kluba, ali podatak da su se Igor Emkić i Samed Osmanović sa posljednjeg Svjetskog prvenstva vratili sa medaljama, govori o tome koliko se kvalitetno radi sa svim takmičarima. U posljednje tri sedmice tempiramo formu. Ostaje nam još jedna sedmica izuzetno teškog i napornog rada, te završni dio priprema. Kada je Salko u pitanju, definitvno više nemamo problema iz ranijih mečeva. Podigli smo nivo kondicionih priprema za stepenicu više i očekujem da to u ovom meču i potvrdi – istakao je kondicioni trener KBV „Flek Tom-Cat“ prof.dr. Muris Đug.

Iako se Zildžić pripremao za jednog protivnika, a prije sedam dana od WAKOPRO asocijacije dobio drugog, svjetski prvak spremno dočekuje meč pred svojom publikom.

– Nemamo mnogo vremenena za analizu protivnika, a ono što mogu obećati je da će publika gledati dobar meč. Šanse su nam podjednake. Moja prednost, a ujedno i pritisak je domaći teren, a njegova je možda ta rasterećenost, jer ne može mnogo izgubiti – rekao je Salko Zildžić.

Ulaznice sa sportski događaj, kakvih u Tuzli posljednjih godina itekako nedostaje, u predprodaji (cijena 10 KM), moći će se naći već naredne sedmice na tuzlanskom Korzou.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

hebes ba Tuzla …