fbpx

Hypo banka obradovala lukavačke mališane

2 min. za čitanje
Ilustracija

46 kasica mališanima obadiništa u Lukavcu uručili su ispred Hipo-Alpe-Adria banke poslovnica u Lukavcu, direktor Tomislav Tomić i uposlenik Vedran Alidžić.

Veliku pažnju Hypo banka polaže upravo na štednju za najmlađe želeći potaknuti svijest o važnosti štednje od malih nogu. Upravo kako bi to istaknuli, tokom ove sedmice zaposlenici Hypo banke posjetili su vrtiće, osnovne škole i rodilišta te majkama novorođenčadi donirali Dječje knjižice s već položenim sredstvima na računu.

Ove godine Svjetski dan štednje dočekuje se u uslovima finansijske krize koja je zahvatila cijeli svijet, a čije se indirektne posljedice osjećaju i u našoj zemlji.

U Hypo-Alpe-Adria-Banci uvijek su isticali važnost štednje kao dio odgovornog poslovanja prema klijentima. Svim građanima, a posbeno svojim klijentima predstavnici Hipo banke poslovnice Lukavac čestitaju Dan štednje.

Inače, Svjetski dan štednje svugdje se u svijetu obilježava 31. oktobra, a ove godine posebno je važno podsjetiti na važnost štednje kao najboljeg konzervativnog ulaganja u budućnost.

Svjetski dan štednje slavi se kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu. Tada su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. Sudionici kongresa složili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva. Na taj način je započeto doba razmišljanja o očuvanju postojećih resursa i promjena u njihovom korištenju.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Obdanište se gotov raspalo a oni njima trpaju neke kase…cccc ah banke i sile majko moja,baš su se pretrgli nemam riječi.Lukavačkom obdaništu treba sve osim 46 kasica!!!!
A vala su u ovoj lukavačkoj Hypo banci “ljubazni” da se čovjeku ne mili ni ući u nju!Jedino ovaj Vedran što je susretljiv i iole normalan,ono sve ostalo je Bogu plakat’,naročito ona Enka što liči na zlu vješticu iz crtića 101 dalmatinac!!!Hahahahhaha

AKO SU HTJELI DA OBRADUJU DJECU U OBDANISTU MOGLI SU NA DRUGI NACIN, DA DONIRAJU PARE ZA REKONSTRUKCIJU OBDANISTA.NIJE LIJEPO OD BANKARA DA BACAJU PRASINU U OCI O SVOJOJ BRIZI ZA NAJMLADE.