fbpx

Lukavčanka Arnela Jakupović osvojila prestižnu nagradu u Londonu

3 min. za čitanje

Nakon završetka srednje škole, Arnela Islamović Jakupović je počela čupati obrve prijateljicama i djevojkama u garaži svoje porodične kuće čvrsto vjerujući da je to njen životni poziv. Skoro deceniju poslije, Arnela Jakupović je proglašena za Brow artisticu godine na svečanosti u Londonu. 

Ovako najkraće možemo opisati kako su snovi jedne djevojčice postali stvarnost, no u tih skoro deceniju stalo je mnogo. Mnogo truda, odricanja, radnih vikenda, terena, učenja i napredovanja, ali još više zadovoljnih klijentica koje se rado vraćaju u Arneline ruke. 

”Kada volite i vjerujete u ono što radite, uživajući u tome sa posebnom strašću, život donosi nevjerovatne prilike”, kaže Arnela u osvrtu na najnovije postignuće. 

The Brow Award se održava s ciljem prepoznavanja nevjerovatnih talenata u industriji ljepote. Osim druženja, umrežavanja i razmjene znanja i iskustava, budu odabrani i najbolji brow artisti. Upravo tu nagradu ove godine iz Londona odnijela je Arnela. 

”Ja kao glavni kreator maštarija i ludorija, nisam mogla zamisliti da ću stići tako daleko…Biti prepoznata i izabrana na svjetskom nivou, zaista je velika stvar. Samo nebo i ja znamo koliko je trebalo truda, godina, znoja i žrtve uložiti”- Arneline su riječi.

Ovoj mladoj amibicioznoj djevojci velika stvar je bila učestovati na ovakvom događaju, a o pobjedi nije ni sanjala. Ipak, upravo njeno ime je odjeknulo prostorijom kao najuspješnije u ovom poslu.

”Čuti da prozovu moje ime i prezime, domovinu koju predstavljam, u konkurenciji od preko dvadeset zemalja, donosi eksploziju euforije, adrenalina, sreće, radosti, hrabrosti i strpljenja. Suza! Za mene ovo predstavlja više od ispunjenja najluđih snova”, opisuje. 

Na ovom događaju prisustvovali su brow artisti iz cijeloga svijeta.

”Upoznati kolegice i najveća svjetska imena iz ove industrije, žene čije radove pratim koje godinama na mrežama, a koji nisam mogla ni sanjati da ću ikad sresti uživo. Za mene je velika stvar bila uopće otići u London, dijeliti prostoriju sa 250 nevjerovatnih talenata iz Amerike, Australije, Kanade, Filipina, Holandije, Irske…a o nagradi, nisam mogla ni maštati”, dodaje Arnela za Tuzlanski.ba

Arnela je prije nekoliko godina zvanično otvorila salon u Lukavcu ”Brow bar by Arčie” koji broji nekoliko uposlenih, a uskoro se širi i na inostrano tržište.

”Dok sam sjedila jednog jula u garaži kao djevojčica i radila prve klijentice, prije skoro deceniju, nisam mogla ni zamisliti da ću jednog dana imati svoj tim. I to ne bilo kakav. Tim radnih, odgovornih, predanih, empatičnih, kreativnih, pozitivnih ljudi”, kaže Arnela.

Ova mlada djevojka je primjer kako čvrsta vjera i ljubav prema onome što radimo pomjera granice i od hobija iz garaže vodi do velikih svjetskih metropola. 

”Svaki master svog zanimanja- nekad je krenuo od nule. Od 0 klijenata, 0 kapitala. Vjera u sebe i disciplina će pomjeriti planine”, zaključuje Arnela.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kao da je našla lijek za rak a ne čupanje obrva sto može svaka djevojka danas da radi,kakav naslov