fbpx

Članice Vokalnog ansambla “Bosanke” nastupile na festivalu u Hrvatskoj

1 min. za čitanje

Članice Vokalnog ansambla “Bosanke” raspjevane i vesele, vratile su se iz Hrvatske, tačnije iz Ravne Gore (Gorski Kotar), gdje su zajedno s VA “VitaNeo” i MPZ “Gimpl” nastupile na 19. PanFestu, festivalu koji slavi različite muzičke žanrove.

Veče je obilovalo predivnom muzikom i izuzetno kvalitetnim izvedbama svih učesnika.

Profesionalni nastup i raznovrstan repertoar

Muzički rukovodilac VA “Bosanke”, prof. J. Glinac, izrazila je zadovoljstvo nastupom ansambla, ističući raznovrsnost programa. Izvodile su se popularne melodije, autorske pjesme, kao i nekoliko omiljenih sevdalinki, što je dodatno obogatilo koncertnu atmosferu.

Podrška iz domovine

Veliku podršku ansamblu pružila je gđa Božana Vilušić Tomić, predsjednica HKD Lukavac, koja je, kako ističu članice ansambla, “glavni krivac” za ovaj zajednički koncert. Njeno prisustvo na festivalu bilo je od velike važnosti za “Bosanke”.

Zajednička želja za nastavkom saradnje

Načelnik Ravne Gore svojim prisustvom je također podržao ovaj događaj, ističući želju da se saradnja između ansambala nastavi i u budućnosti. Članice VA “Bosanke” s oduševljenjem su prihvatile tu ideju, uz nadu da će sljedeći koncert biti održan u njihovom rodnom gradu.

Uz želju da muzika nastavi stvarati nova prijateljstva, “Bosanke” s entuzijazmom nastavljaju svoj muzički put.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments