fbpx

Gradonačelnik Delić obećao 1.000KM i sporni stan u Tuzli

3 min. za čitanje
Foto: Balans/Atrea

Načelnik Edin Delić prije 5 dana iz vedra neba je pokrenuo pitanje u vezi stana u Tuzli. Naime, riječ je o saopštenju Saveza za bolju budućnost koji je naš portal objavio prije nešto manje od četiri godine, nakon čega smo objavili i demant Edina Delića.

SBB Lukavac: “Načelniče pokaži uplatnicu za luksuzni stan u Tuzli”

Demant na saopštenje SBB-a u vezi kupovine stana

Novim saopštenjem, ničim izazvan, Edin Delić je ovoga puta svoje saopštenje počeo sa stihovima iz pjesme Albatros, Duška Trifunovića:

“Laž ima kratke noge,
ali za to ima krila,
ona leti-leti-leti kao albatros.
Kao ptica iz romana,
sa dalekih okeana,
ona leti-leti-leti kao albatros”

Nakon toga je Delić podsjetio kako ga je prije 4 godine, vijećnik Damir Subašić, optužio i prozvao za kupovinu stana “novcem iz torbe” koji je navodno koštao 280.000KM.

Otrpio sam tu laž, kao i mnoge druge, jer je to težina posla kojim se bavim, a javno sam u više navrata demantovao ovu neistinu, napisao je Delić u svojoj objavi, nakon čega je ponovo, kao i svake godine pred izbore, počeo da piše o “silama mraka” koje ga proganjaju i obećao je 1.000KM i sporni stan:

Sile mraka ponovo danas izvlače ovu navodnu aferu i ponavlja se isto pitanje. Pozvao sam autora teksta na “LuPortal” sa jednostavnim ljudskim pitanjem o osjećaju za istinu i smisao. Rezultat tog razgovora je objava sa ovog portala koja je u prilogu. Na njegovu ponudu da dođe do istine ponudio sam mu honorar od 1000 KM za istraživačko novinarstvo ako uspije pronaći taj stan ili bilo kakav drugi stan koji je u periodu od kad sam načelnik do danas prometovan preko mene ili “lica povezanih sa mnom” na ovaj način. Ponudio sam i da se autorima afere od prije 4 godine gospodi Damiru Subašiću i Dini Osmanoviću bezuslovno i odmah prepiše u vlasništvo taj ili sličan stan ako ga nađu. Dok tetura tromi albatros pred našim očima evo i ja ću pozvati autori ili “pronosioce” ove laži koja traje dugo da tako jednostavnu tvrdnju dokažu pred očima javnosti.

Dobro znamo da neće naći ništa, a znamo i da se niko neće izvinuti – nije to njihov stil. Kažu trebao sam tužiti, ali iskreno ne da mi se sa svakim ni u sudnicu, završio je poetično i samouvjereno, gradonačelnik Lukavca, Edin Delić.

Ako se ipak pojave dokazi o prometovanju stana, ostaje da se vidi da li će gradonačelnik Delić održati obećanje i javno datu riječ.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ebbboo ti Delicu materrr sebi lazljivu sa stanom ili bez njega jer ti si obicno lazljivo lapidary…gdje je pitka voda I ” ekologija ” degenu sto si obecao…mani se suplje price vise!!!

Gdje je rasvjeta u zaboravljenom dijelu sela Bikodze na glavnom putu,obećali ste pre tri godine.Sramota.Obećanja ludom radovanja.Nismo ni očekivali ništa bolje od cas.Odgovor koji smo pismeni trazili nikad ni od koga nismo dobili.Glavni usmeni odgovor je da budmo strpljivi.A kod vas i vaših sija na sve strane.Nista bolje ja i mojih 12 komsija nismo od vas ni očekivali.Veliki nezasluženi pozdrav.

Ima zemunicu😄

Last edited 2 months ago by Nazif Aranzman

Šekovići,Milići,Srebrenik,Petrovo Selo,Priluk i ostala seoca imaju bazen. Koga boli đ..a za njegov stan.
U Lukavcu nema nista. Sve su uništili on i slicni njemu.
Zato se svako malo plasira ovakva vijest. Da se skrene sa pravih problema i potreba.

Obični *** je Delic, zaposlio sestru na rudarskom fakultet u gdhe i on je radio i gdhe ce opet raditi. D**** i k****. Lazljivac i uhljup. Fuuuj, ljudi na rudarstvu sretni što ga nema ali će se vratiti hebo konju mater