fbpx

Najboljem bh. teniseru Damiru Džumhuru uručen diplomatski pasoš

1 min. za čitanje

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković u četvrtak je uručio bh. teniseru Damiru Džumhuru diplomatski pasoš.

Jasno je da će najboljem bh. teniseru sada biti mnogo lakše putovati. Za uzvrat Damir je ministru poklonio teniski reket.

- Marketing -

”Vjerovatno će mi poklon koji sam dobio od Džumhura natjerati da se vratim rekreativnom tenisu. Kafa sa šampionom poput Damira zaista napuni baterije i motiviše. Pratimo ga i nadamo se brzom povratku u vrh svjetskog tenisa”, napisao je Konaković na svom Instagram profilu.

Džumhur se zahvalio ministru za dobivanje diplomatskog pasoša i najavio kako uskoro ide na nove turnire gdje će predstavljati BiH. Inače, teniska bh. reprezentacija trenutno je na 26. mjestu na svijetu. Također, u četvrtak je muška teniska selekcija BiH saznala protivnika u 1. kolu Svjetske grupe 1 Davis Cupa.

Naši teniseri su ostali u Svjetskoj grupi 1 zahvaljujući pobjedi 3:0 protiv Bugarske, a u žrijebu u Londonu saznali su ime narednog protivnika. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je za protivnika dobila najboljeg nenositelja – reprezentaciju Tajvana.

Susreti se igraju sredinom septembra, a pobjednici će proći u drugo kolo gdje će se boriti za ulazak u finalno takmičenje Davis Cupa.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments