fbpx

UG 1 Maj Hrvati organizuje predstavu u Domu kulture u Hrvatima

1 min. za čitanje

Nastavljamo sa radom i na radost svih nas ovaj put organizujemo veoma poznatu predstavu u našem domu kulture u Hrvatima, 09.09.2022 godine / petak sa početkom u 19h.

Svi ste dobro došli.

- Marketing -

Ulaz je besplatan.

Napravimo od naše mjesne zajednice mjesto bolje za život svih nas.

“Putujuće pozorište” je program kojeg implementira Udruženje ART CENTAR ANKATA. Putujuće pozorište dolazi u zajednice u kojima pozorišna umjetnost nije svakodnevnica. Pozorište nije dostupno jednako dostupno svima na prostoru Tuzlanskog kantona, a nastojanje ART CENTRA ANKATA je da pozorište bude dostupno svim stanovnicima TK, bez obzira gdje oni živjeli.

Režija: Midhat Kušljugić
Tekst: Vahid Klopić
Igra: Jasmina Dedić – Ibrić

Monodrama “Ich Liebe Deutschland” je priča jedne žene, koja je odrastala u ratu. Kroz svoje kazivanje, opisuje niz karakterističnih likova za naše podneblje, ali istovremeno i sve svoje prepreke da ostvari sebe u poratnom periodu. Priča je univerzalna, a opet specifična za naše krajeve, omogućuje publici da u kolažu likova prepozna sebe ili nekoga iz svoje okoline, da prepozna situacije koje su doživljene direktno ili indirektno. Predstavu karakteriše smjena humorističnih i dramatičnih situacija.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments