fbpx

Donacijom GIKIL-a uređen informatički kabinet Ekonomske škole

2 min. za čitanje

U JU MS Ekonomsko-hemijskoj školi Lukavac završeno je uređenje kabineta za informatiku. Uređenje kabineta i nabavku informatičke opreme finansijski je podržala kompanija GIKIL. Ovo je jedan od primjera kvalitetne društvene odgovornosti, praktične podrške i saradnje sa lokalnom zajednicom.

Najveći dio nastave u našoj ustanovi odvija se upravo posredstvom računara koji velikim dijelom nisu zadovoljavali sve potrebe za kvalitetan rad. Uz podršku firme „Gikil“ nabavili smo adekvatne računare 6. generacije koji će u potpunosti odgovoriti najvećim zahtjevima i programskim algoritmima današnjice, izjavili su za naš portal iz menadžmenta škole.

- Marketing -

Pored nabavke računarske opreme, zamijenjena je rasvjeta, audio sistem za prezentacije, dio stolica te je cjelokupno dekorativno uređen cijeli kabinet. U toku je i uvođenje znatno kvalitetnijeg i bržeg interneta u cijeloj školi kojim će se podržati izvođenje nastave(projektna nastava, poslovna informatika…) i u svim ostalim kabinetima.

U ime učenika, uposlenika i menadžmenta škole još jednom se iskreno  zahvaljujemo upravi „Gikila BH“ na podršci, jer ulaganje u obrazovanje je ulaganje u kvalitetnu budućnost  naših učenika i našeg društva.Uz različite podrške, društvene odgovornosti pojedinaca i firmi, projektna ulaganja te sve prethodno završene radove, naša školska sredina svakim danom postaje mnogo toplija i ugodnija za sve odgojno-obrazovne aktivnosti“, istakli su ispred menadžmenta škole.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments