fbpx

Dr Elmedina Memić: “Situacija je pod kontrolom, ali ne i zadovoljavajuća”

1 min. za čitanje

Epidemiološka situacija na područiju općine Lukavac je trenutno pod kontrolom, ali ne i zadovoljavajuća jer svaki novi pacjent remeti tu stabilnost, izjavila je Elmedina Memić, spec. epidemiolog u Domu zdravlja Lukavac.

-Mi smo još uvijek na kalsteru druge općine i imamo dva pozitivna slučaja u Fabrici cementa Lukavac. Druga dva slučaja također su vezana za Fabriku cementa, gdje su uz radnika oboljeli supruga i njena majka. Četvrti član porodice je kćerka/sestra koja je stanovnik Tuzle.

Razgovor pogledajte u nastavku i ne zaboravite se pretplatiti na naš YouTube kanal:

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Draga Elmedina, pod hitno na dijetu!

Epidemiologinjo trebali bi bolje radite svoj posao, ta tri slučaja koji se nalaze u Lukavcu u jednoj zgradi niste obavijestili stanare te zgrade ako ne možete široku javnost radi zaštite privatnosti. Stanari zgrade bi trebali biti obaviješteni da su im susjedi zaraženi koronom da bi mogli poduzeti veće mjere opreza i dodatno zaštiti i na vrijeme dezinficirati zajedničke prostorije zgrade. Ovako su ljudi slučajno čuli pričom između susjeda a od tada je prošlo neko vrijeme.

Da ne bi ove korone ja nikad nebi znao šta radi ova doktorica u domu zdravlja, valjala joj korona de se medijski uzdigne, ja očekujem uskoro da će režiser Delić snimiti film o Elmedini i da će joj lično otići u posjetu sa Adnanom Aljukićem.

Draga Elmedina, pod hitno na dijetu!