fbpx

Sindikalna organizacija JP RAD: “Osnivanje novog preduzeća smatramo suludim i nerealnim”

2 min. za čitanje

Sindikalna organizacija radnika J.P. „RAD“ d.o.o. Lukavac obratila se saopštenjem za javnost povodom pokušaja osnivanja novog JP Vodovod i kanalizacije.

Saopštenje prenosimo u nastavku:

Na sastanku održanom 16.06.2020.g. Izvršni odbor Sindikalne organizacije JP „RAD“ d.o.o. Lukavac najoštrije osuđuje prijedlog Općinskog načelnika Edina Delića o osnivanju novog JP Vodovod i kanalizacija te povodom toga ističemo:

– U vremenu opšte katastrofe uzrokovane virusom COVID-19, kada je dodatno usložnjeno ionako teško ekonomsko stanje, prijedlog Općinskog načelnika u vezi Odluke o osnivanju novog JP za “Vodovod i kanalizaciju“ u Lukavcu, smatramo suludim i nerealnim. Sva sreća pa trenutni načelnik nema kontrolu i nad zakonodavnom vlasti u Lukavcu, odnosno Općinskim vijećem, jer bi nas u tom slučaju uveliko ojadio ovakvim potezima i u konačnici svog mandata doveo do prosjačkog štapa.

Predlagati osnivanje novog Javnog preduzeća narodnim parama u slučaju kada već postoji JP „RAD“ d.o.o. Lukavac od 1962.g. koje se bavi tom istom djelanošću, predstavlja teški bezobrazluk. Podsjećamo načelnika Edina Delića da takva ideja za sobom povlači i dodatno gomilanje ionako glomaznog općinskog aparata i sa umišljajem stvaranje budućih uhljeba koji će direktno ili indirektno biti nakačeni na općinske jasle.

Umjesto ovakvih nekorektnih prijedloga, Izvršni odbor Sindikalne organizacije JP „RAD“ d.o.o. Lukavac predlaže načelniku Edinu Deliću da energiju napokon počne trošiti na unapređenje poslovanja postojećeg JP „RAD“ d.o.o. Lukavac, odnosno da konstruktivnim doprinosom sa pozicije Općinskog načelnika pomogne u rješavanju trenutnih otvorenih pitanja između JP „RAD“ d.o.o. Lukavac i drugih pravnih subjekata na općini Lukavac i Tuzlanskom kantonu.

Takodje pozivamo načelnika Edina Delića da se ponaša kao načelnik svih građana Lukavca i da okrene novu stranicu u svom dosadašnjem maćehinskom odnosu prema JP „RAD“ d.o.o. Lukavac. Podsjećamo Vas da je i „RAD“ d.o.o. Lukavac Javno preduzece sa oko 160 radnika iz Lukavca o kojem između ostalog i Općina kojom Vi rukovodite treba da brine a ne da ga zaboravite i odbacite kako ste to do sada radili.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Iako ne volim Nehru ni malo, u ovom slucaju je u pravu. Lukavcu ne trebaju nova javna preduzeca i nameti, nego reorganizacija i modernizacija JKP RAD. Napraviti reviziju poslovanja i uvesti nove metode obavljanja usluga od javnog znacaja, educirati radnike i nabaviti im nova vozila, alate i opremu. Tako se moze poboljsati kvalitet zivota u Lukavcu a ne otvaranjem novih fantomskih preduzeca za stranacke uhljebe.

E taj bi da osnuje preduzeća i da sve redom zaposli svoje poslušnike taj čovjek ve veliki manipulator ili lažov. Netreba nama preduzeća kakva on zamišlja. Novembar i ćao Manipulatoru.

Gradjani Lukavca treba da znaju da osnivanje ova dva nova preduzeca koja forsira predsednik opstine direktno bi finansirali gradjani kroz drasticno povecanje komunalnih usluga a ko bi se uhljebio to se zna

Delic puno obecao svojim zanosacima m… pa sad bi da prravi preduzeca a ne da dovede firme u Lukavac

(Ne)Rad preduzece sa “oko” 160 (ne)radnika.
Malo bolovanje,malo godisnji,malo landaranje po kancelarijama.

Ovo Delić ko mali Fikret Abdić samo usitanjava, rastače, rasklapa na djelove sve čega se dočepa, i stranke i preduzeća i institucije. Sve paralelno pravi prema svom interesu.

Pa naravno da smatrate jer želi da posluje po tržišnom načinu privređivanja a ne po socijalističkim mjerilima gdje su pjane i neradnici (kojih je puna vaša firma) naučili samo dr*** nješta!