Mjesec ramazan je stigao, a po tradiciji muslimani u Bosni i Hercegovini i zemljama regije, dnevni post završavaju obrokom iftarom, čiji je gotovo i nezaobilazan dio somun tj. lepina.
Somune, naravno, vole i mnogi drugi, a ako želite sami napraviti somune, onda je ovo odličan recept za vas.
Recept je pripremila članica KUD Puračić, a snimile kolege sa TataBrada TV.
Mirisi pečena hljeba, taze lepine sa kajmakom il’ maslom , su bili ono po čemu se čaršija prepoznaje.Pogotovo u vremenima ramazanskog posta.Samo se nadvremeni miris duše čestita insana održav'o vječno. Posebno u tešku vremenu,k'o ovome.
Vremena prolaze,Čaršija ostaje. Drage komšije Puračani,dace Alah da post bajramski provedete u zdravlju i blagostanju .
Baš onako kako je po Božjoj volji i ljudskoj zasluzi.
Koji konj moras da budes da Miljenku lupis minus na ovakav tekst.
Dzeko, nama je pisanje užitak,a botovima “minusiranje”zadatak.
Lepina kao svaka lepina
Musica miran. Uz nogu.