fbpx

Produžena sezona grijanja u Lukavcu

1 min. za čitanje

S obzirom na niske prosječne dnevne temperature, grijna sezona će biti nastavljena do porasta srednjih dnevnih temperatura.

Obzirom da nisu ispunjeni uslovi za završetak grijne sezone, a također i zbog proglašenja stanja nesreće u FBiH, ovim dopisom tražimo od Vas kao proizvođača toplinske energije, da i dalje nastavite isporuku za Lukavac, piše u dopisu JP RAD upućenom Termoelektrani Tuzla.

Napominjemo da je grijna sezona trebala završiti 15. aprila. Prema Odluci o snabdijevanju toplotnom energijom, u slučaju da tri dana uzastopno temperatura bude niža od 12 stepeni grijna sezona se nastavlja sve dok u 21 sat prosječna dnevna temperatura tri dana ne bude viša od 12 stepeni.

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

JA PLAĆAM DO 15 A VI MOŽETE GRIJAT I U AVGUS TU

Koliko nas je komunalno ( NEHRO ) pokrao sa cijenom grijanja koju placamo, smanjivanjem grijanja preko zime (cesto mlakim radijatorima) trebali bi da nas griju do kraja godine besplatno.

Dzasmina i Sencija u kavez skupa sa egzoticnim zivotinjama. Senadov Zoo vrt vam ne gine. Svaka druga vam magarac,magare,konju….?

TOOOOO Nehro!
Svaka čast, to je prava briga za građane i penzionere u zgradama, a nije ko neki što se naslikavaju po vazdan na “Korona šetalištu”… ko da je nadzorni građevinski inžinjer .. a ne Načelnik

jbt on a ti njega.
Da znas tope jedan ista nebi tako pricao. Jos placas investicije koje si vec isplatio.
Treba da imas i placas cijenu grijanja kao Tuzla a ne skuplju jer te taj tvoj “Tooo Nehro” klepa po usimai dalje.
Pitaj ga zasto mu cijena grijanja nije kao u Tuzli a sve investicije/ulaganja su isplacene ?

Nemaš ti toope veze ni o čemu a kamoli o grijanju!
Ovdje je obavjest šabane o odluci da se produži sezona grijanja…a ne o cijeni istog…ja mu na tome čestitam , a ti što nećeš da pročitaš šta je tema teksta to ti vidi Sam sa sobom!!!

Eto magarac neka si ti pametan se javio da objasnis sta pise u tekstu i odluci. Ovo je magarac jasno svima da ce trazit da se grijanje produzi ako nastave hladniji dani sta je tu cudno.
Neka pise i objasni cijenu grijanja glupane jedan koju placas.

Ko nema Lafinas placa…. jest ti ga metno lafinas nemozes sebi doci, ne znas nista da napises a njega da ne spomenes jado jadni.

Tačno sam ti ga metno…znaš i sam kome..čim tako pjeniš hehehehe

A znaš i Sam da ti je tata MAGARAC, magare jedno malo!.
Grijanje je sasvim uredno i vrijedi ga plaćati, i drago mi je da Vam je Nehro penicilin Vama samoroglašenim Sođanima…što ste do neki dan s drveta sišli pa sad pametujete o cijeni grijanja.
Pročitaj malo šta, pa dođi nepismeno hajvanče kako se uopšte formira cijena grijanja i ko je osnivač JP Rad Lukavac i čije odluke i ko ih je donosio po pitanju investicije vrelovoda od Termoelektrane do Lukavca…itd. itd..pa dođi da te malo propitam.
Ponovi malo i mjerne jedinice o toplotnoj energiji, a onda se raspitaj osim cijene grijanje u Tuzli hajvanče kolika je cijena grijanja u Sarajevu, Zenici i Banjaluci…i u kojem periodu na dnevnoj osnovi imaju grijanje hajvanče nepismeno!!! Čuj ono meni našlo o grijanju pričat?! tele jedno ..kad budeš znao da je u sadašnjoj ulici Kulina Bana, a nekad se zvala ulica Majevičkih brigada postavljena 1981 gdoine prva toplotna podstanica za grijanje tadašnje Komune Lukavac iz Fabrike Sode Lukavac i kada budeš znao koje ulice i sa kojih podstanica po zgradama u Lukavcu se napajaju i kad budeš znao kada je i kako došlo do izgradnje vrelovoda sadašnjeg i kako je uopšte plaćana mjesečna rata u iznopsu od 36000 KM od 2002 godine da bise ta investicija ispaltila dođi.
Za sijenu grijanja Pitaj Opštinsko Vijeće i Opštinskog Načelnika koji su nominalni “vlasnici” JP Rad Lukavac!!! MAGARAC!

Džasmin ,, ***
primio si se ko majmun na bananu.
Jbt i Lafinas i Nehro, Lafinas u mozak *** iz dana u dan a ovaj drug zna se vec gdje cim ti godi pa ga gotivis.
Roman ti napisa a boli ljude ona stvar gdje, sta i ko je 81god. gradio podstanice itd…u Lukavcu.ovdje se ne zivi od price od prije 40god, jesi pravi zaostali***