”Sunčani sat” danas u Lukavcu

27. Avgusta 2009.
2 min. za čitanje

Slon1 [320x200]”Radio iz moje ulice” je projekat radio televizije ”Slon”, koji se realizira uživo sa atraktivnih lokacija u gradovima TK. Riječ je zapravo o emisiji ”Sunčani sat” koju slušatelji mogu pratiti u programu radija “Slon” svaki dan u terminu od 10:15 do 13:00 sati. Ekipa RTV “Slon” danas se nalazi u našem gradu, tačnije ispred hotela “Lukavac“ odakle emituju program uživo a mnogobrojni sponzori projekta svojim proizvodima nagrađuju prolaznike i slušatelje radija koji učestvuju u kontakt programu.

Međutim, izgleda da u Lukavcu ni jedna dobra i korisna stvar ili ideja ne može proći bez problema i opstrukcije. Za vrijeme posjete ekipe SodaLIVE portala mobilnom studiju RTV „Slon“, pojavili su se radnici komunalnog preduzeća „RAD“ i električnim kosilicama počeli praviti buku u neposrednoj blizini mobilnog studija. Bitno je napomenuti da su u tom trenutku gosti radija bili ljudi iz organizacionog odbora 8. Državnog prvenstva BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama koji su javnosti pokušavali pružiti više informacij o samom prvenstvu koje će se održati narednog vikenda na jezeru Modrac.

Uprkos molbama ekipe RTV „Slon“ da obustave svoje radove  barem za vrijeme trajanja razgovora uživo, radnici KP „RAD“ nastavili su svoje „aktivnosti“ i tako u dobroj mjeri „minirali“ prezentaciju i sam rad ekipe RTV „Slon“.

Slon2 [640x480]

Redakcija SodaLIVE portala zahvaljuje se kolegama sa RTV „Slon“ što su došli u Lukavac i široj javnosti prezentirali sve ono što naš grad i Općina nude. Kada već lokalni elektronski medij nema sluha i volje za takvo nešto, svaka ovakva akcija je dobrodošla našem gradu i Općini.

Što se „kosača“ tiče, radnike koji su bili na licu mjesta ne možemo kriviti. Oni su po nečijem nalogu u određeno vrijeme morali doći na određeno mjesto i odraditi „hitan i neodložan posao“.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

hehe, lukavac live for ever!

ovo je zalosno!!! bolje da su ostavili travu da ovi nasi politicari to pojedu!!! ili
po-pasu!

ma sve ja to tebe razumim. al meni je moj direktor reko da pocnem kosit kad vi namontirate otaj odasiljac na kombiju. razumis ti mene???

*POSERI SE PO SVEMU ŠTO VALJA* to je naš MOTO!!
i meni je krivo što taki TORINJAJU po svemu lijepom,što neko hoće da uradi za naš grad… ja ne mislim da je neko natempiro da ti marljivi radnici,koji drže do obavljanja zadatih im ciljeva,budu baš tu,meni je to više ono fazona radi,jer mi samo radimo svoj poso,i misle daje to KUL…ali eto NIJE…GOVEDA
ali svijet nebi bio zanimljiv ni zeru,da nismo svi različiti!
P.S.samo da se zna,ne opravdavam ih za sekundu! da nebude,da sam ija ko i oni…

jel ko skonto sta je ovaj htjeo reci?
drug hajd nam to prevedi, ako moze?