Press konferencija u povodu završetka ˝Kaleidoskopa˝

2 min. za čitanje

kaledeiskopU povodu završetka „Kaleidoskopa“ u zgradi Općine Tuzla danas je održana press konferencija. Većina gostiju je otputovala kući, domaćini ostali, rezulatate sumirali te danas iznijeli utiske o tek završenom Festivalu.

S obzirom da je riječ o prvom Festivalu propusta je bilo ali su ipak svi vrlo zadovoljni kako se Festival odvijao. Od četvrtka navečer do nedelje grad je, kako je rekla direktorica Festivala Svjetlana Kakeš, živio Festival.

– Nešto nam se lijepo desilo u Tuzli, od četvrtka navečer do nedjelje do ponoći vidjela su se ona naša tri „T“. Naša je ideja bila da se Festival zove Kaleidoskop, što su gosti i prihvatli, kao simbol harmonije različitosti, između ostalog je rekao načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Imamović se zahvalio svim učesnicima i svojim saradnicima te posebno Safetu Zecu, Mirku Iliću, Jasminu Durakoviću i Senadu Pećaninu koji su nesebično pomagali da sve prođe u najboljem redu. Zahvalio se i policiji koja je sa svoje strane učinila sve da se ne desi ni jedan incident, kao i građanima Tuzle i volonterima.

Festival je koštao oko 100.000 KM, 70% su finasirali prijatelji iz Bolonje, 10.000 KM je obezbijedila Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, a ostalo je odvojeno iz općinskog budžeta.

Tri mjeseca su tekle pripreme za festivalske dane i uspješno ih je odradilo 40 volontera.

Dogovori za Kaleidoskop 2010 su već počeli, plan je i da se osnuje Škola animiranog filma, produže festivalski dani te da Tuzla postane lider u državi kada su organizacije sličnih manifestacija u pitanju.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner