Počeo Sajam pčelarstva „Medena 2009“

1 min. za čitanje

sajammedaU organizaciji Saveza pčelara Tuzlanskog kantona na platou Sonog trga danas je počeo dvodnevni Sajam pčelarstva „Medena 2009“.

Na Sajmu učestvuje preko 30 izlagača sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta i Srebrenice. Cilj ove manifestacije je promocija i popularizacija pčelarstva kao značajne privredne djelatnosti. Na sajmu su predstavljeni najkvalitetniji pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, kao i literatura na temu pčelarstva. Na Sonom trgu postavljen je i info pult gdje posjetioci mogu dobiti sve potrebene informacije.

Jedan od izlagača je i Husein Alić iz Srebrenice.

Nakon povratka u Srebrenicu vlastitim sredstvima sam pokrenuo biznis proizvodnje pčelarskih proizvoda. Imam 50 košnica i ove godine sam zadovoljan prinosom pčela. Ovakvi sajmovi su za nas pčelare idealna prilika kako bi prezentovali svoje proizvode, kaže Husein.

Na Huseinovom štandu možete kupiti 100% prirodni, vrcani med sa gubera. U ponudi je med od borovine, voća, livadski, bagremov med i proplis kapi. Cijene proizvoda se kreću od 7KM – 14KM.

Tokom održavanja sajma biće upriličeno niz predavanja i okruglih stolova. Sajam će biti otvoren i sutra u vremenu od 09-18h.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner