Koncert ˝Indexi i prijatelji˝ u Mejdanu

8. Septembra 2009.
2 min. za čitanje

indexi“Indexi i prijatelji – za Daču, Bodu i Đoku” naziv je koncerta koji će u organizaciji produkcijske firme “Haarlem” d.o.o. iz Zagreba biti održan 2. oktobra u Tuzli.

Dvorana Mejdan taj će dan u 20 sati biti domaćin spektaklu posvećenom pokojnim muzičkim legendama Davorinu Popoviću, Slobodanu Bodi Kovačeviću i Đoki Kisiću, saopćeno je iz firme “Haarlem”.

Na jednom će se mjestu okupiti gotovo svi muzičari koji su svirali u Indexima – Fadil Redžić (bas gitara), Ranko Rihtman (klavijature), Neno Jurin (klavijature), Miroslav Šaranović (bubnjevi), Kornelije Kovač (klavir), Sinan Alimanović (klavijature), Peco Petej (bubnjevi) te Vernes Ljuštaku (solo gitara).

Nezaboravne pjesme Indexa, najdugovječnije i najznačajnije bh. pop-rock grupe koja je na vrhu uspona bila od 1962. do 2001. godine, a ostavila je jak utjecaj na sve dolazeće generacije muzičara i sadašnje muzičke trendove, izvodit će renomirana pjevačka imena Aki Rahimovski, Dado Topić, Irina Kapetanović, Massimo, Hanka Paldum, Halid Bešlić, Tarik Filipović, Goran Karan, Regina, Kaliopi, Boris Novković i drugi.

Kompletan prihod od prodatih ulaznica po cijeni od 10 KM bit će uplaćen porodicama Popović, Kovačević i Kisić.

Slični su koncerti već održani u Zagrebu, Ljubljani, Splitu, Novom Sadu, Rijeci, Sarajevu, Cetinju, Budvi i Beogradu.

Koncert ima podršku grada Tuzle, te će se upravo na inicijativu gradskih vlasti održati na Dan oslobođenja Tuzle.

(FENA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments