fbpx

BIHAMK – Na putevima u BiH kolovoz pretežno mokrar ili vlažan

4 min. za čitanje

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na putnim pravcima Livno-Kamensko i Prisika-Tomislavgrad-Šujica smanjena je vidljivost zbog magle. Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozorava se  na jake udare vjetra. 

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova u tunelu Čaklovići na putnom pravcu Tuzla-Kalesija u vremenu od 22 do 06 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Jajce-Donji VakufSrebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-4 
Tuzla-Kalesija, zbog izvođenja radova na farbanju tunela Čaklovići u vremenu od 22 do 06 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling). 
Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično.
M-6
Grude-Ljubuški (izlaz iz Gruda) zbog izgradnje kružnog toka saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14 
Donji Srbljani, zbog izvođenja radova od 07 do 17 sati saobraća se usporeno.
M-15
Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina i prevoj Borova glava), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.
M-17
Jablanica-Mostar zbog sanacionih radova na dijelu Komadinovo vrelo do mosta  Begića i Begovića svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati saobraća senaizmjenično-jednom trakom.
Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1, moguće su povremene kratkotrajne obustave saobraćaja.
Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc saobraća se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.
Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.
Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.
M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. 


REGIONALNI PUTEVI
R-413a Čajdraš-Ovnak, zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
R-437 Ostrožac-Fojnica (viseći most u Ostrošcu), zbog radova na mostu obustavlja se saobraćaj svaki dan osim vikenda.
R-445 Semizovac-Ilijaš (Malešići-Stari Ilijaš), zbog izvođenja radova saobraća se usporeno.
R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.
R-458 Čelić-Brčko (Ratkovići-Cerići) zbog deminiranja od 08 do 14 sati saobraća se u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.


KANTON SARAJEVO
– Zbog realizacije protivminskih akcija, svaki radni dan od 08 do 15 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila na lokalnoj saobraćajnici Butila-Mostarsko raskršće (u dužini ograde kasarne Butila).
– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Hiseta (u noćnim satima 01-04), Čadordžina,  Braće Planja i Samira Gradišića, saopćeno je iz BIHAMK-a.     

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments