fbpx

Karatisti „ORKKA“ Lukavac otputovali u Beograd na evropsko prvenstvo

1 min. za čitanje

Nakon Beograda, Željko Zombra i Denis Kurtić, u utorak, 24. maja putuju u italijanski grad Lignano na svjetsko prvenstvo u sportskom karateu WUKF asocijacije, koje se završava 29. maja. I najmlađi karatisti „ORKKA“ Lukavac su na karate kupu „Usora 2011“ održanom prethodnog vikenda u Usori, osvojili medalje.

Na turniru, organizovanom povodom obilježavanja dana Općine Usora, nastupilo je 260 karatista iz 22 kluba širom Bosne i Hercegovine, a lukavački tim je brojao 9 takmičara, od kojih je šestoro osvojilo 7 medalja. Najuspješniji su bili Emina Hrvić, u kategoriji borbe kadetkinje 14 – 15 godina do 50 kg i Hamza Čajić u borbama dječaci 10 – 11 godina do 40 kg, koji su osvojili zlatne medalje.

Zlatom se okitila i Maida Kuduzović u kategoriji kate djevojčice 14 – 15 godina. Srebrne medalje osvojili su: Čajić Halima kate djevojčice do 7 godina, Gutić Nejra kate djevojčice 8 – 9 godina i Čajić Hamza kate dječaci 10 – 11 godina. U kategoriji kate djevojčice 10 – 11 godina, bronzanu medalju osvojila je Gutić Nejra.

 

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments