fbpx

Uručena vrijedna donacija Centru za ranu intervenciju ˝Mali svijet˝

3 min. za čitanje

U organizaciji Aktiva žena Sindikata elektroenergetskih radnika Federacije BiH Sarajevo, danas je realizirana humanitarna akcija pomoći Centru za ranu intervenciju “Mali svijet”.

Akciji se odazvao veliki broj članica, radnih kolegica, a također i prijatelji humanitaraci.

U saradnji sa osobljem Centra dogovoreno je da donacija u iznosu od 3.000KM bude realizovana kupovinom peleta za zagrijavanje prostorija u kojima će djeca boraviti u narednim zimskim danima. Tople prostorije svakako će poboljšati kvalitet života, ali i rad kroz tretmane koji im se svakodnevno pružaju u ovom Centru.

– Moram reći da mi svaki mjesec podržavamo neku od humanitarnih akcija. Svoj rad ne predstavljamo često u javnosti, a ovoga puta to činimo samo iz razloga da bi svojim primjerom podstakli još neke firme da na sličan način reaguju. Naši aktivi žena djeluju u svim sindikalnim organizacijama. Skoro svaki mjesec svaka sindikalna organizacija, pod vodstvom aktiva žena, pokreće određene humanitarne projekte. Upravo je žena ta koja na najbolji način prepozna i identifikuje slabosti društva, izjavila je za Tuzlarije Mirela Moranjačkić Softić, predsjednica Sindikalne organizacije Elektrodistribucije Tuzla.

Centar za ranu intervenciju “Mali svijet” jedinstvena je ustanova u Bosni i Hercegovini te ima jako širok značaj. Radi se o Centru koji uspješno rehabilitira djecu s autizmom. Mališani koji pohađaju “Mali svijet” ostvaruju vidljiv napredak, sve do potpunog brisanja dijagnoze autizma.

Zasluga je to vrijednog i stručnog osoblja koje primjenjuje najsavremenije metode i prakse rada s mališanima.

– Ove žene su više puta pomagale naš Centar u vidu prijeko potrebnih donacija. Danas smo dobili značajnu količinu peleta koji će mnogo pomoći u zimskom periodu. Trenutno u Centru imamo 110 djece koja svakodnevno pohađaju i dobijaju usluge koje pružamo. Bez adekvatnih uslova, nema ni dobrog rada i hvala ovim ženama na posjeti i donaciji, izjavila je Almedina Osmanović, sekretar Udruženja “Mali svijet”.

Zaposlenici “Malog svijeta” obučavani su u Sjedinjenim Američkim Državama što im omogućava postizanje vrhunskih rezultata.

Danas “Mali svijet”, smješten u Bistarcu kod Tuzle, pohađaju djeca iz cijele Bosne i Hercegovine, od Cazina do Konjica.

Nakon prijema donacije uslijedio je obilazak Centra, a u znak zahvalnosti mališani su uručili zahvalnicu i poklone donatorima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments